Přejít k hlavnímu obsahu

Internet Explorer byl navždy vypnut. Jeho uživatelé se to dozví za pět let

17. 6. 2022 | 08:00 Zajímavost
Každý zná Internet Explorer a jen málokdo ho používá. Většina lidí ho využila pro stažení jiného prohlížeče, který preferují. Přesto ale tahle rána zabolí. Microsoft po 27 letech definitivně ukončuje podporu Internet Exploreru.
Památník Internet Exploreru
Památník Internet Exploreru
Zdroj: Reddit

Víte, jaký je nejvyhledávanější výraz na Internet Exploreru? Google Chrome! Internet Explorer byl zdrojem spousty vtipů, většina z nás ho používala hlavně jako vyhledávač jiných prohlížečů. Bohužel, všichni milovníci internetové obdoby želv musí zamáčknout slzičku, protože slavný Internet Explorer od Microsoftu po 27 letech končí. Prohlížeč s písmenem E v logu se provždy loučí. Přesto, že všem bylo jasné, že někdy konec musí přijít, nikoho by nenapadlo, že bude tak rychlý. Alespoň na poměry prohlížeče.

Na Twitteru se ihned začal šířit #RIPInternetExplorer jako lavina a řada tweetů od spousty osobností byla horlivě lajkována a šířena dále. Pro řadu uživatelů je Internet Explorer něco, na čem vyrostli. Něco, co s nimi strávilo podstatnou část dospívání od roku 1995 a přesto, že spousta uživatelů radši používá jiné prohlížeče, IE zůstane navždy v našich srdcích.

O konci Internet Exploreru jsme věděli od minulého roku, kdy Microsoft oznámil, že prohlížeči skončí podpora 15. června 2022. Prohlížeč nahradí Microsoft Edge, který běží na bázi Exploreru. Nabízí přitom rychlejší, bezpečnější a lepší vyhledávání, než jeho předchůdce. Potíže z toho budou mít některé firmy, jež stále Internet Explorer používají. Třeba v Japonsku jde údajně až o 49 % z 350 dotazovaných firem.

Podobný scénář se opakuje i v Jižní Koreji. Tam mu dokonce postavili pomník. Zkrátka, Internet Explorer byl prohlížeč, který používaly desítky uživatelů. Odpočívej v prohlížečovém nebi.

Používali jste Internet Explorer? Bude vám chybět?

Ano a velmi!
0% (0 hlasů)
Nepoužíval, ale bude mi chybět
0% (0 hlasů)
Používal, ale nebude
0% (0 hlasů)
Nepoužíval a nebude
100% (1 hlas)
Celkem hlasů: 1
Štítky: Microsoft
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.