Přejít k hlavnímu obsahu

Někdo je miluje, někdo nenávidí. Které mapy jsou oblíbené u domácí špičky?

16. 6. 2022 | 21:54 Brawl Stars Zajímavost
Turnajový map pool se neustále mění, ten nejnovější je tu s námi již nějaký pátek a mohli jsme ho vidět již na několika MČR turnajích. Které mapy jsou mezi nejlepšími hráči u nás oblíbené a které nikoliv?
Oblíbené mapy nejlepších hráčů
Oblíbené mapy nejlepších hráčů
Zdroj: PLAYzone

Nový turnajový map pool, který přidal několik nových map, se na našich turnajích vyskytuje již od minulého měsíce. Některé mapy jsme mohli dokonce vidět i na Samsung MČR 2021, jiné jsme na turnajích ještě nezažili. Ať je to jakkoliv, tak tuzemská špička se musí popasovat s každou mapou. Hráči mají své oblíbené mapy, na kterých se jim daří, ale byli by také jistě rádi, kdyby některé z nich byly nahrazeny mapami jinými.

Na názor na aktuální map pool jsme se zeptali nejlepších hráčů na naší scéně, konkrétně Pythona (Inside Games), Hortixe (GLORE), Maty (ENTERPRISE esports), Foyera (Inaequalis), Tadíka (Tadíkovi Knírači) a Wexe (Squeak).

Která mapa z aktuálního turnajového map poolu je tvoje nejoblíbenější a proč?

Python: Hard Rock Mine – je to OG mapa, na ktorej sa mi dobre hrá.

Hortix: Moje nejoblíbenější mapa je v tuto chvíli asi Shooting Star. Vyhovuje mi, že je to long range mapa a není tam moc křoví, na této mapě máme také velmi dobrý winrate s týmem. Mám rád ale také např. Hard Rock Mine a Kaboom Canyon.

Mata: Určitě Chill Space. I když byla přidána nedávno, tak jsem si na ni s týmem rychle zvykli a teď si na ní chillujeme.

Foyer: Nemám vyloženě nejoblíbenější mapu. Ale řeknu třeba Pinhole Punt. Myslím, že na této mapě se nám celkově daří s týmem.

Tadík: Určitě Sneaky Fields, brawl ball je můj nejoblíbenější mód a tuhle mapu mám už prostě nahranou.

Wex: Kluft neboli Split. Tato mapa byla má oblíbená i loni a jsem velmi rád, že byla do map poolu opět přidána. Hot Zone je v kompetitivním hraní snad nejlepší mód a Split je jedinečný svým rozptylem taktik.

Jakou postavu na této mapě hraješ nejraději? Máš nějakou svou strategii, jak ji zde hraješ?

Python: Rico – snažím sa hľadať dobré uhly na pravej strane, ktorými si prakticky pokryju celý side.

Hortix: Nejraději na Shooting Star hraju Sprouta. Žádnou speciální strategii nemám, ale snažím se jít většinou tam, kde zbydou nějaké zdi.

Mata: Nejradši hraju na Chill Space za Stua. Taková chill postava, která se dokáže v rukou dobrého hráče postarat o celou svojí side a pomáhat i na midu.

Foyer: Rozhodně Crow a Janet. Strategii mám jasnou, zbytečně neumírat a vytvářet šance pro své spoluhráče.

Tadík: Nejradši tu mám Rica, ale pokud Rico není možný, tak si tu rád zahraju cokoliv na midu.

Wex: I když ho neumím, nejraději tam hraju Colta. Vždycky rozbíjím prostředek z levé strany mapy, aby se mapa více otevřela.

Kterou mapu bys nejraději v turnajovém map poolu neviděl a proč? Čím bys ji nahradil?

Python: Split –je to random mapa, kde sa hrajú samé toxic combs, medzi ktoré patria najmä tank combs. Nahradil by som ju napríklad mapou Parallel Plays.

Hortix: Nejraději bych zrušil Sneaky Fields. Je tam až moc bushů a je tam poměrně jednoduché hodit míč do rohu a už jen bránit, nahradil bych ji třeba mapou Backyard bowl

Mata: Odstranil bych rozhodně Super Stadium, nelíbí se mi jak název, tak ani samotné rozložení mapy. Místo něho bych v map poolu rád viděl mapu Beach Ball.

Foyer: Tady bych se nebavil o mapě, ale celkově o módu. Zrušil bych Gem Grab a vrátil Siege.

Tadík: Chill Space, všichni od nás z týmu ji nenávidí, je chaotická a neumíme na ní moc pickovat. Nahradil bych ji úplně čímkoliv, tahle mapa je fakt odpad.

Wex: Layer Cake. Vyměnil bych ho za jakoukoliv jinou bounty mapu.

Od hráčů jsme se dozvěděli mnoho různých názorů. Věříme, že se při tvorbě budoucích turnajových map poolů pokusí Supercell potěšit co největší část Brawl Stars komunity. Všechny mapy, které hráči zmínili, se ale jistě objeví na Midseason turnaji, na něhož se můžete kvalifikovat vy všichni již tuto sobotu!

Štítky: Brawl Stars, MČR
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi