Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic dávají sbohem refrezhovi. Nahradí jej 18letý dánský talent?

19. 6. 2022 | 11:45 Counter-Strike 2 Přestup
Dánská organizace Heroic se po téměř roce a půl rozhodla pro změnu v sestavě, a to i přes nedávnou trofej z turnaje Pinnacle Cup Championship. Na odchodu se ocitl refrezh, jehož výkony nebyly konzistentní již nějakou dobu. Podle spekulací by na jeho místo měl být dosazen jabbi z bývalých Copenhagen Flames.
Ismail „⁠refrezh⁠“ Ali
Ismail „⁠refrezh⁠“ Ali
Zdroj: PGL Esports

Dánský tým Heroic vyletěl do výšin Tier 1 scény Counter-Striku poměrně nečekaně v online éře, podobně jako třeba nynější Cloud9. Tehdy se, i přes relativně stabilní výkony a dvě významné trofeje, rozhodli pro odvážný zásah do sestavy, když do týmu přivedli právě Ismaila „refrezh“ Aliho a Rasmuse „sjuush“ Becka. Hned krátce nato se však ukázalo, že ví moc dobře, co dělají.

Tým okolo hlasitého kapitána Caspera „cadiaN“ Møllera dokázal totiž okamžitě navázat na jejich dosavadní výkony, za které byla dánská sestava odměněna i titulem z ESL Pro League S13 v roce 2021. Na další trofej ovšem Heroic museli čekat až do nedávna, a to déle než rok. Jejich stabilní výsledky jim sice stále přinášely pravidelnou účast v play-off většiny turnaje, ovšem k celkovému vítězství jim vždy nějaký ten krůček chyběl.

Tohoto faktu si nakonec všimlo i vedení této dánské organizace, a proto se rozhodli ukončit spolupráci s refrezhem. Jedná se o pochopitelný krok, jelikož 24letý hráč byl nejméně konzistentním hráčem celé soupisky. I přes tuto nestabilitu si ovšem dokázal připsat jeden z nejhezčích clutchů, co historie CS:GO pamatuje. No posuďte sami.

Podle informací dánského portálu TV2.dk ale vše nasvědčuje tomu, že Heroic dlouho ve čtyřech nezůstanou. IEM Cologne se totiž kvapem blíží a dánský celek zde nebude chtít hrát druhé housle. K poslednímu společnému titulu to dost možná dotáhli už ve chvíli, kdy bylo o všem jasno. Pokud se vše potvrdí, na refrezhovo místo usedne dánský mladík Jakob „jabbi“ Nygaard.

18letý talent ještě donedávna oblékal dres čtvrtfinalistů letošního Majoru Copenhagen Flames, jejichž vedení se rozhodlo prodat hráče samostatně, když dlouho nepřicházela nabídka na odkoupení celého týmu. Jabbi by byl už třetím hráčem, který si najde nový domov. Může být právě on tím správným klíčem k úspěšné cestě Heroic za kýženými tituly?

Nynější sestava Heroic vypadá takto:

 Dánsko Casper „cadiaN“ Møller
 Dánsko Martin „stavn“ Lund
 Dánsko René „TeSeS“ Madsen
 Dánsko Rasmus „sjuush“ Beck

 Švédsko Richard „Xizt“ Landström (trenér)

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.