Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic jsou opět kompletní, šanci dostane vycházející talent dánské scény

21. 6. 2022 | 13:20 Counter-Strike 2 Přestup
Heroic začali mírně stagnovat a poprvé od loňského února se rozhodli sáhnout do základní sestavy. I přes titul z turnaje Pinnacle Cup Championship tým opouští refrezh, jehož výkony nebyly konzistentní již nějakou dobu a byl jako první na ráně. Jeho místo v sestavě zaujme jabbi z bývalých Copenhagen Flames.
Jakob „jabbi“ Nygaard
Jakob „jabbi“ Nygaard
Zdroj: PGL Esports

Dánský tým Heroic vyletěl do výšin v online éře, podobně jako Gambit Esports, tedy nynější Cloud9. Po příchodu Ismaila „refrezh“ Aliho a Rasmuse „sjuush“ Becka vyhráli ESL One Cologne EU Online, RMR turnaj DreamHack Open Fall nebo ESL Pro League S13. Tři týdny dokonce byli nejlepším týmem světa.

Tým okolo hlasitého kapitána Caspera „cadiaN“ Møllera ovšem musel čekat na další trofej až do nedávna, tedy déle než rok. Stabilní výsledky sice stále Heroic pravidelně přinášely pravidelnou účast v play-off, k dalším trofejím jim ale vždy nějaký ten krůček chyběl. Tento fakt byl zřejmě impulzem k tomu, aby po delší době přišel zásah do soupisky. Vedení proto v sobotu oficiálně ukončilo spolupráci s refrezhem.

Posazení na lavičku 24letého hráče je pochopitelný krok, jelikož šlo o nejméně konzistentního hráče soupisky. I přes tuto nestabilitu se ovšem předvedl jedním z nejhezčích clutchů historie, díky kterému bude pro fanoušky Heroic nesmrtelný. Příznivcům týmu Liquid bude jeho jméno naopak vždy zvedat krevní tlak.

Od oznámení odchodu refrezhe se nejvíce skloňovalo jméno dánského mladíka Jakoba „jabbi“ Nygaarda. Čtvrtfinalista letošního Majoru byl od rozpadu Copenhagen Flames bez angažmá a čekal, kdo jej odkoupí, stejně jako jeho dnes již bývalé parťáky, se kterými se vyškrábal opravdu vysoko. Nabídka tedy přišla opravdu ideální a mladý hráč se k týmu okamžitě přidá v rámci přípravy na IEM Cologne.

Sázka na mladou krev může být do jisté míry sázkou na riziko, organizace se však vyjádřila, že je ochotna riskovat pro příležitost být opět nejlepší. Bude právě jabbi klíčem k návratu na cestu Heroic za tituly?

Sestava Heroic vypadá následovně:

 Dánsko Casper „cadiaN“ Møller
 Dánsko Martin „stavn“ Lund
 Dánsko René „TeSeS“ Madsen
 Dánsko Rasmus „sjuush“ Beck
 Dánsko Jakob „jabbi“ Nygaard

 Švédsko Richard „Xizt“ Landström (trenér)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.