Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba obnovuje sekci TeamFight Tactics! Vrací se Faeli i Thrae, nově přichází Kappakuk

22. 6. 2022 | 16:49 Teamfight Tactics Přestup
Modrá krev se probudila díky novému setu a příchodem česko-slovenské ligy v TeamFight Tactis domácí organizace oznamuje tři nové tváře. Tedy, některé staronové. Dokáží eSubáci v tomto složení ovládnout domácí scénu a prosadit se i na té mezinárodní?
Kappakuk, Faeli a Thrae
Kappakuk, Faeli a Thrae
Zdroj: eSuba

Nové trio patří mezi elitu domácí scény. Vrací se i staré dobré tváře, v čele s Oldřichem „Faeli“ Mahdalem, který se vrací po zhruba čtyřech letech. Tehdy na poli Hearthstone dosáhl řady úspěchů . Svou strategickou vyspělost přenesl úspěšně i do Teamfight Tactics.

Dalším navrátilcem k modrým je Miloslav „Thrae“ Poslední, který přešel na TFT z League of Legends. V TFT sekci eSuby figuroval už v roce 2019. Oba zmínění hráče už mají za sebou několik turnajů na regionální i mezinárodní úrovni.

Posledním přírůstkem, o kterém jste zatím možná ještě neslyšeli, je nováček Filip „Kappakuk“ Rožnovský, který se TFT velmi rychle chytil a dlouhodobě se mu daří obsazovat nejvyšší příčky v hodnoceném žebříčku. Právě díky takovým výsledkům má slušnou šanci na účast na mistrovství Evropy, protože ti konstantně nejlepší mají pozvánku téměř jistou.

Teamfight Tactics dlouhodobě sledujeme a  příchod domácí ligy byl hlavním impulzem, kdy jsme začali řešit konkrétní jména. Dva kluci už v eSubě fungovali, což výrazně urychlylo jednání. Zároveň jsme ale angažovali Kappakuka, se kterým jsme si dokázali vyhovět a dlouhodobě navíc ukazuje, že patří k nejlepším hráčům nejen na CZSK. Hlavním cílem bude pro kluky dosáhnout na postupové příčky v domácí soutěži a ukázat se v turnaji Star Cup. Cílem každého z hráčů je zabojovat o světový šampionát, kam vede velmi složitá cesta, ale věříme, že to společnými silami můžeme zvládnout. Ačkoliv jde o individuální esport, kluci spolu budou spolupracovat na přípravě a věříme, že to každému z nich pomůže v cestě naplnit společný cíl,
uvedl Radek Mikušovský, manažer týmu.

Už na začátku července vypukne nová domácí soutěž, a to CZ&SK TFT Šampionát. Nejlepší dvojice z šestnáctky kvalifikovaných si navíc vybojují postup na TFT Star Cup, v němž se utkají proti zbytku Evropy. Veškeré evropské soutěže, jenž nás čekají a jsou pořádané stranou Riotu, jsou k nalezení na oficiálních stránkách, včetně formátu a dat pořádání. V podstatě každý hráč má šanci se tam probojovat, tak neváhejte to zkusit.

Štítky: TFT, eSuba, Faeli, Thrae, Kappakuk
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.