Přejít k hlavnímu obsahu

Šikovný kutil. Chtěli byste také zatím neexistující Slim verzi PS5?

25. 6. 2022 | 10:18 Zajímavost
Nejnovější generace oblíbené konzole PlayStation je nějakou dobu již venku, její dostupnost však od začátku nebyla nejlepší. Na její užší Slim verzi si ještě nějakou dobu počkáme, šikovný kutil se však rozhodl vzít věci do vlastních rukou a vůbec první Slim verzi PlayStationu 5 na světě sám vytvořil.
Šikovný kutil vytvořil zatím neexistující Slim verzi PS5
Šikovný kutil vytvořil zatím neexistující Slim verzi PS5
Zdroj: pixabay.com

Každá z předchozích verzí PlayStationu se nakonec během pár let dočkala i své menší Slim verze. Jelikož PS5 vyšlo teprve na konci roku 2020, vlastní slim verzi pravděpodobně ještě nějakou dobu mít nebude. To youtubera s kanálem DIY Perks nezastavilo, aby vytvořil „první slim verzi PlayStationu 5 na světě“. Jeho konzole má pouhé 2 centimetry, což je obdivuhodný výkon tím spíše, když přihlédneme k tomu, že původní PS5 není právě nejmenší. 

Jedním z problémů, s nimiž se mohl tvůrce potýkat, bylo, jak zařídit na úzké konzoli chlazení. Originální PS5 má pořádné větrání, youtuber to vyřešil fikaně a využívá ochlazování pomocí vody. Slim konzole je skutečně úzká, výrobce ale možná tak trošku podvádí, neboť chladicí systém je ve skutečnosti mimo samotnou konzoli. Dokud ale účinně funguje, tak proč ne! Ve videu níže se můžete podívat na celý zajímavý průběh výroby. Uvidíme, jestli se někdy oficiálního PS5 Slim dočkáme, prozatím se youtuber může pyšnit tím, že mu patří jediná podobná verze konzole na světě.

Zručnost nadšenců nikoho už asi nepřekvapí, další youtuber například vytvořil konzoli na jaderný pohon.

Zdroj: gamebyte.com
Štítky: Playstation