Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší postavy v Brawl Stars! Které se vyplatí hrát na turnajích?

26. 6. 2022 | 14:10 Brawl Stars Zajímavost
Meta v Brawl Stars se neustále mění a nejlepší postavy tak většinou po aktualizaci upadnou a nahradí je jiné. Aktuální meta se ale na turnajích udržuje už nějakou dobu, a my vám poradíme, kterých pět postav je na tom momentálně nejlépe a vyplatí se je tedy hrát.
Brawl Stars postavy
Brawl Stars postavy
Zdroj: PLAYzone

Janet

Postava z poslední aktualizace ve hře dominuje. Hlavní její výhodou je dlouhý dostřel útoku, který překonává leckteré postavy na dálku. Důležitá vlastnost její střelby je také procházení objektů. Postavy kryjící se pomocí Gadgetu tak jsou proti Janet bezmocné. Její super schopnost je také skvělá, dokáže svému týmu zajistit velice důležitou kontrolu nad mapou. Rady a tipy na Janet si můžete přečíst v našem článku.

Squeak

Rozkošná koule slizu na turnajích taktéž drtí svoje protihráče. Jeho hlavní útok je pro soupeře opravdu nepříjemnou záležitostí, a pokud se vám podaří správně použít super schopnost, tak s pomocí Star Power Super Sticky všechny trefené hráče na určitý čas zpomalíte, což vám zajistí jejich o mnoho jednodušší zabití.

Nejdůležitějším aspektem Squeaka je ale jeho druhý Gadget Residue, jenž byl v minulé aktualizaci pozměněn. Nyní po jeho použití Squeakova střela za sebou zanechá na 10 sekund okruh, který nám zajišťuje vidění v křoví, a především zpomaluje protihráče. Tento Gadget se používá na pokrytí důležitých cest, zajistíte tak pro svůj tým ihned kontrolu nad mapou a zamezíte protihráčům přes tyto cesty projít.

Byron

Byron je se už ve hře pohybuje nějakou dobu. Už od jeho vydání byl velice silný, a i přes snahu Supercellu se jim nedaří jej oslabit. Největší dominantou Byrona je schopnost ozdravovat své spoluhráče skrze hlavní útok. Může si tak vybrat, zda bude hrát ofenzivní hru, nebo spíše pomáhat svému týmu.

Má také dlouhý range a silnou super schopnost, která má velké poškození a dává nám taktéž volbu ozdravovat nebo útočit. Díky těmto vlastnostem se Byron většinou hraje v kombinaci s postavami s vysokým počtem životů.

Colonel Ruffs

Psí brawler vyčnívající ve schopnosti dodávat svým spoluhráčům životy i útok navíc se taktéž dostal na přední příčky nejlepších postav. Největší předností je, podobně jako u Rica, odrážení střel hlavního útoku o stěny. Je ale jednodušší tyto střely trefit.

Užitečná je taktéž jeho super schopnost, která dodává spoluhráčům „upgrade“ v podobě životů a poškození navíc. Velký vliv na jeho umístění v žebříčku má Gadget Take Cover, jenž kolem Ruffse postaví tři dočasné stěny. Postavy, které nedokážou střílet přes zdi, tak mají s Ruffsem velký problém. 

Eve

Další z novějších postav, které se na turnajích banují ve velkém. Eve je jedinečná v jejím pohybu, dokáže se totiž pohybovat přes vodu. Tím si může zajistit lepší přístupnost důležitých pozic. Její super schopnost je také dost silná, protože když se paraziti dostanou k protihráči, ubírají celkem velké množství životů.

Dominantní je ale hlavně Star Power Happy Surprise, která po úspěšném trefení její třetí střely nechá vedle hráče, na něhož jsme mířili, zrodit dalšího parazita. Tento hráč se s tím musí vypořádat a spotřebuje tak minimálně jeden náboj.

Samsung MČR Brawl Stars
Samsung MČR Brawl Stars
Foto: PLAYzone
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi