Přejít k hlavnímu obsahu

FunPlus Phoenix splnili úkol a dnes si to rozdají s Fnatic o evropský trůn!

26. 6. 2022 | 09:10 VALORANT Reportáž
Poslední evropský spot na mezinárodní soutěži připadl FunPlus Phoenix po výhře nad M3 Champions. Další jistý postupující Guild Esports nejprve nestačil na Fnatic a v souboji o bronz podlehl i fénixům. Ti si tak vysloužili možnost obhájit titul v grandfinále proti Fnatic.
FPX ardiis a FNC Mistic
FPX ardiis a FNC Mistic
Zdroj: Riot Games

Nebylo to vždy perfektní, ale i tak se Fnatic letos prezentují špičkově. Pokaždé, když je potřeba, aby někdo zachránil situaci, tak se tak stane a každý článek sestavy je schopen to uskutečnit. Guild Esports neuhráli ve finále horního pavouka ani mapu a byli nucen čekat na druhou možnost s vítězi důležitého klání.

Řeč je o FunPlus Phoenix a M3 Champions, v jejichž duelu na stole ležely vstupenky na druhé soutěži Masters v Kodani. Zde se naopak oproti předchozímu klání rozhodovalo až na třetí mapě. Jak zápas pokračoval, tak FPX stále tasili nové plány, jak na soupeře vyzrát. Skvělá taktika a um hráčů ukázala, jak jedni z nejlepších ukazují, jak perfektně jde VALORANT hrát a díky tomu se na konci radovali právě oni.

Stejnou formu podávali ANGE1 a spol. i další den. První mapa byla doslova pohromou pro Guild, ta druhá začala naprosto stejně, ale na koni byl tentokrát tým Guild. Jenže FPX zase měli v rukávu další esa a mapu dokázali otočit ve svůj prospěch. Jelikož už nastal čas na BO5, tak ještě nebylo nadějím konec. Stalo se tak ale o chvilku později, protože FPX obstáli i na třetí mapě a zahrají si tedy o evropský trůn.

Bitva o titul mezi celky FunPlus Phoenix a Fnatic je na programu dnes od 16 hodin. Lepší VALORANT v Evropě dalších pár měsíců nenajdete. Před týdnem by si každý vsadil na Fnatic, ale teď je fénix jako znovuzrozený. Obhájí FPX svůj minulý triumf, nebo se po roce bude opět radovat slavná evropská organizace?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.