Přejít k hlavnímu obsahu

Král je mrtev, ať žije král! Fnatic ve finále neztratili ani mapu

27. 6. 2022 | 08:42 VALORANT Reportáž
FPX měli do grandfinále poněkud komplikovanější cestu, ale účast si zasloužili. Stejně tak Fnatic, kteří letní split válí. Obhájci titulu a neporažený tým proti sobě v BO5 sérii, ale na konci se mohl radovat pouze jeden. Po roce se titul vrací do britské organizace!
Fnatic jsou noví evropští šampioni
Fnatic jsou noví evropští šampioni
Zdroj: FNATIC

Počátkem největší evropské bitvy byl zvolen Split, na kterém FunPlus Phoenix roznesli Guild na kopytech. Fnatic mají ale na této mapě také výbornou bilanci. Start se jim však nepovedl. Po oddychovém čase se ale Boaster a jeho spoluhráči dostali do tempa a diváci byli svědky naprosto prvotřídního Valorantu. Až ve druhém prodloužení bylo rozhodnuto o výsledku úvodní mapy, a nezakončil to nikdo jiný než největší hvězda Derke. To navíc způsobem,  který vyžaduje nervy z ocele. Posuďte sami.

Byl zázrak, že Icebox vůbec prošel procesem banů, protože není mapy, kde by se Fnatic cítili komfortněji. Ale že v první polovině budou mít náskok osmi kol, by nečekal nikdo. FPX se sice snažili na soupeře něco vymyslet, ale nic nebylo ponecháno náhodě. FNC se ujali vedení 2:0 a titul měli na dosah ruky. 

Na Havenu museli obhájci titulu přijít s něčím radikálním, co by mašinu jménem Fnatic zastavilo a překvapivě zkusili novou kombinaci agentů. Jenže kdo mohl počítat s tím, co předvede Enzo před výměnou stran v situaci 1v4.

Pak ale fénix našel recept, kterým nejen dohnal ztrátu, ale na chvíli se dostal do vedení. Fnatic nicméně opět dorovnali a zápas pokračoval znovu do prodloužení. Napětí bylo cítit z obou celků, ale šampion mohl být jen jeden. Závěr padl ve prospěch jedinému tento split neporaženému týmu. Fnatic si odnášejí téměř milion korun, titul a uznání všech diváků. Potvrdí evropskou dominanci také ve světě?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.