Přejít k hlavnímu obsahu

Vítěz WD_BLACK FIFA Cupu MarioOoso99: Turnaj měl skvělou atmosféru, rok v Entropiq hodnotím pozitivně

28. 6. 2022 | 10:30 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Premiérové vítězství Maria „MarioOoso99“ Gumbrešta na turnaji od PLAYzone na sebe nechalo čekat, reprezentant Entropiq se ale během WD_BLACK FIFA Cupu dočkal. V napínavém finále si poradil s Dominikem „Seron“ Čermákem a ze soutěže si odnesl peněžní odměnu ve výši 35 tisíc korun. „Plánoval jsem, že letos poletím do Španělska, takže peníze využiju na dovolenou,“ těší se MarioOoso99.
Mario "MarioOoso99" Gumbrešt během rozhovoru s Koozym
Mario "MarioOoso99" Gumbrešt během rozhovoru s Koozym
Zdroj: PLAYzone

Předvedl jsi během turnaje výborný výkon především v defenzivě. Je to podle tebe hlavní důvod, proč jsi nakonec zvítězil?

Celkově si myslím, že jsem hrál hodně dobře do obrany, do ničeho velkého jsem své soupeře nepouštěl a taky tomu odpovídá moje bilance inkasovaných gólů. Za šest zápasů jsem dostal pouze dva góly. Takže ano, myslím, že je to hlavní důvod, proč jsem zvítězil.

Bylo pro tebe finále nejtěžším zápasem v turnaji?

Ano, bylo, a očekával jsem, že to bude hodně těžký finále, když jsem zjistil, že proti mně půjde Seron. Ještě před týdnem to byl můj parťák z eRepre, kde jsme spolu denně trénovali. Takže jsme o sobě věděli, kdo co hraje. Podle toho i vypadalo to finále. 210 in-game minut bez gólu, což se vidí málokdy.“

Cítil ses od začátku víkendu v dobré formě, nebo je pro tebe výhra takovým menším překvapením?

Abych řekl pravdu, tak v dobré formě jsem se necítil. Před týdnem jsem měl eNations 2v2, kde jsme se připravovali s klukama z eRepre a na přípravu na WD_BLACK FIFA Cup jsem měl týden, což je málo času.

Užil sis akci ve Vodafone PLAYzone Areně? Máš rád offline eventy?

Ano, užil. Skvělý prostředí, skvělá atmosféra. Jsem moc rád za takové offline eventy.

Co uděláš s výhrou z turnaje?

Plánoval jsem, že tenhle rok poletím do Španělska, takže ty peníze využiju na dovolenou.

Jak to vypadá s tvým angažmá do dalších měsíců? Probíhají jednání s týmy?

Za chvíli mi končí smlouva a zatím jednám pouze o prodloužení smlouvy s Entropiqem.

Ohodnotil bys rok v Entropiq pozitivně?

Rok v Entropiqu bych ohodnotil určitě pozitivně. Když si zanalyzuju moje výsledky za tento rok, tak je to pro mě obrovský posun v mojí FIFA kariéře a samozřejmě má na to obrovský vliv i klub, který mi dal možnosti a podporu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).