Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar o sobě dává vědět! Jeho tým má aktuálně 16 výher v řadě

28. 6. 2022 | 12:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Od odchodu ze SINNERS bylo o českém sniperovi Tomáši „oskar“ Šťastném příliš slyšet. Jeho nový zaměstnavatel, který ho z liberecké organizace vykoupil, je stále neoficiální, ačkoliv se legenda českého Counter-Striku představuje od začátku roku po boku totožného jádra hráčů. Pozorní fanoušci si ale mohli všimnout aktivního hraní a úspěšného tažení v evropské lize.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone

Tomáš „oskar“ Šťastný se před rokem a půl vrátil na českou scénu, aby pomohl SINNERS dosáhnout historických milníků. Po svém prvním triumfu na MČR v CS:GO se však poroučel, jeho místo zabral hvězdný David „forsyy“ Bílý. Oskar byl z domácího angažmá vykoupen, ačkoliv jde o tým oficiálně bez organizace. S dřívějším parťákem Miikkou „suNny“ Kemppim hraje nadále, mimo Antona „supra“ Tšernobaie se zbylá sestava mění. Původně šlo o GORILLAZ, od letošního roku je tým známý jako Tokyo Revengers.

O nejúspěšnějším hráči české historie bylo slyšet jen v několika málo případech. Tokyo Revengers se představí v několika kvalifikačních cyklech, na IEM Dallas, ESL Challenger Valencia a samozřejmě se pokoušeli také o PGL Major. Ani v jednom případě neuspěli, ačkoliv porazili třeba Dynamo Eclot či uštědřili debakl SINNERS. Od posledních kvalifikací bylo ticho po pěšině, tedy s jednou výjimkou. Celý tým se s novou posilou přihlásil do ligy ESEA, kde doposud nepoznal přemožitele a vyhlašuje útok na titul!

Aktuální složení Tokyo Revengers:

 Finsko Miikka „suNny“ Kemppi
 Estonsko Anton „supra“ Tšernobai
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný
 Dánsko Mathias „MSL“ Lauridsen
 Dánsko Magnus „Nodios“ Olsen

Jde sice o nejnižší divizi Open, odkud se však v případě triumfu dá skočit hned o tři patra výše, tedy za ENTERPRISE a jinými známými týmy především ze zahraniční scény, do ligy ESEA Advanced. Základní částí o 14 zápasech prošli bez jediné porážky, jen ve dvou případech dokázali soupeři dosáhnout na dvojciferný počet vyhraných kol. Jednou se Tokyo Revengers dokonce dočkali exhibice 16:0. Nyní už jsou ale v play-off. Díky nasazení nejprve získali freewin, po 14 výhrách už přidali další dvě, byť vůbec poprvé ztratili mapu.

Aktuální bilance evropského týmu s oskarem na pozici snipera je tedy 16-0. Pokud chtějí splnit svůj cíl, s jakým do soutěže šli, tedy titul a skok přímo do divize Advanced, tak bude potřeba zvítězit ještě pětkrát. Není vůbec pochyb o tom, že Tokyo Revengers jsou největším favoritem ligy, ale jedno mírné zaváhání a tažení může být u konce. Nezbývá než věřit, že to dotáhnou a o české legendě zase budeme pravidelně slýchat ve spojitosti se známými pojmy evropské CS:GO scény. Oskar se nevzdává a má stále co nabídnout.

Zápasy týmu Tokyo Revengers
Zápasy týmu Tokyo Revengers
Foto: ESEA.net
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.