Přejít k hlavnímu obsahu

Od vesmíru přes western až do zábavního parku. Jak vznikalo Brawl Stars?

28. 6. 2022 | 19:00 MČR mobile
Ač se to nemusí jevit jako samozřejmost, i mobilní hra jako je Brawl Stars má opravdu bohatou historii. Prošla si mnohými změnami, které byly nutné k dosažení verze hry, jak ji známe nyní.
Vznik Brawl Stars
Vznik Brawl Stars
Zdroj: Supercell

Vývoj Brawl Stars začal už roku 2014, kdy Supercell přišel s nápadem vytvořit pro mobilní zařízení Battle Royale hru. Od původní myšlenky ale postupně přešli na týmové zápasy 3 na 3, protože si uvědomovali, že hráči chtějí hrát spolu se svými přáteli. 

Herní svět měl být zpočátku zasazen do prostředí vesmíru. Vývojáři totiž chtěli, aby hráči měli možnost hrát rozličné herní módy na opravdu různorodých místech – planetách. Tento prototyp nesl název „Laser“ .

Časem ale vývojářskému týmu ze Supercell došlo, že vesmírných her je spousta a bylo by těžké být v tomto ohledu originální. Na hře již pracovali rok a stále tedy neměli rozhodnuto, do jakého prostředí bude děj hry zasazen. Nakonec se jejich další myšlenky ubíraly namísto futuristického prostředí k naprostému opaku. Novým motivem byl Western. Vývojářům se v tomto prostředí lépe pracovalo a hra začínala nabírat konkrétních rozměrů. Bylo jednodušší navrhnout zbraně tak, aby je pochopil každý. Ty vesmírné totiž byly až příliš abstraktní. Tento prototyp pojmenovali „Gun Town“.

Laser
Laser
Zdroj: Supercell
Gun Town
Gun Town
Zdroj: Supercell

Western ale Supercellu nenabízel moc možností, jak hru dále rozvíjet. Byli zasazením do historického prostředí příliš omezeni, nebylo už moc co přidávat, co se prostředí týče. Proto se rozhodli naposledy své rozhodnutí změnit a svět Brawl Stars opět přenést někam jinam.

Místo, ve kterém se aktuální svět hry odehrává, nám Supercell přímo nikdy nesdělil a dává tím prostor pro fanouškovské teorie. Tvůrci fanouškům neustále poskytují různá vodítka, která nám k rozluštění  této záhady pomáhají. Nejpravděpodobnější teorií je, že se ve hře pohybujeme po zavřeném zábavním parku zvaném Starr Park, což nám také Supercell nastínil minulý rok v jednom z jejich Brawl Talků.

Ve světě Brawl Stars je velká spousta záhad a je jenom na nás, fanoušcích, na co všechno přijdeme. Záhadou ale rozhodně není nic, co se týká letošního Samsung MČR v mobilních hrách. O víkendu nás čeká přehlídka těch nejlepších domácích zápasů v rámci Midseason turnaje

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.