Přejít k hlavnímu obsahu

Další změny v sestavě. Kdo oblékne slovenský dres na Mistrovství Evropy?

3. 7. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
European Championship 2022 startuje už za týden. Rozlosování skupin sice již známe, ale všechny soupisky jednotlivých účastníků zatím jen zřídka. Výjimkou jsou ale týmy Česka a Slovenska, které se navíc shodou okolností potkají v jedné skupině C. Po představení české soupisky se podíváme na tu slovenskou.
Slovenská CS:GO reprezentace v roce 2021
Slovenská CS:GO reprezentace v roce 2021
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

Pro národní týmy bude letošní rok opravdu zajímavý. IESF Mistrovství světa se totiž uskuteční na Bali, kam vyrazí také česká a slovenská reprezentace v Counter-Strike: Global Offensive. Obě národní asociace totiž CS:GO zvolily za svoji hlavní týmovou hru, takže místenku na Bali mají garantovanou. I přesto si oba státy vybojovaly účast na Mistrovství Evropy, které bude pro řadu hráčů šancí se ukázat před MS.

O české reprezentaci jsme se rozepsali v předchozím článku, hodně zajímavý je ale také výběr Slovenska. V jeho čele najdeme velkou ikonu v podobě Michala „KETUBOR“ Csontoše, mistra České republiky v roli hráče i trenéra, který už nějaký čas trénuje v Austrálii. Aktuálně jej zaměstnává organizace DGG Esports.

Již před online částí Mistrovství Evropy došlo k menšímu dramatu na sociálních sítích, protože KETUBOR se rozhodl dát šanci (z důvodů výše a také kvůli kolizím s týmovými harmonogramy) jiným hráčům, než se mohlo očekávat. I přesto muselo několikrát dojít ke změně a i na ME do Rumunska vyrazí jiná sestava, než která se představila v online kvalifikaci. Z ní Slovensko postoupilo ze 2. místa výhrou nad Walesem.

Rozlosování turnaje European Championship 2022
A: Rumunsko Rumunsko Černá Hora Černá Hora Norsko Norsko Izrael Izrael
B: Švédsko Švédsko Chorvatsko Chorvatsko Makedonie Sev. Makedonie Lucembursko Lucembursko
C: Česká republika Česko Španělsko Španělsko Belgie Belgie Slovensko Slovensko
D: Srbsko Srbsko Ukrajina Ukrajina Německo Německo Rakousko Rakousko

Z původní pětice slovenského výběru zůstali v základu pouze dva hráči – Tomáš „system“ Zemko a Adam „ZEDc“ Bartko. Jde však o hodně solidní pilíře, kteří budou zatápět Španělům, Belgičanům i českému nároďáku, pokud dojde na vzájemný duel. Trenér KETUBOR bohužel nemůže využít služeb reprezentantů Sampi.Tipsport a jednání selhala také s kapitánem ENTERPRISE. Lovit se tak rozhodl v kádru Dark Tigers.

Po roce tak znovu oblékne národní dres Ľuboš „HenkkyG“ Ilko, tentokrát spolu s Martinem „creze“ Bagalou. Sestavu bylo potřeba uzavřít doplněním o co nejlepšího snipera, kouč se nakonec rozhodl dát šanci dravému mládí. Pro Tomáše „fino“ Bebjaka bude turnaj v Rumunsku opravdovou šancí ukázat své dovednosti v co nejlepším světle. Mimo hru nemusí zůstat ani Patrik „PATR7KK“ Staňo, jenž je uveden jako náhradník.

Sestavy účastníků skupiny C:

Belgie ani Španělsko nevytáhly v uzavřené kvalifikaci své nejlepší trumfy, stále je však otázkou, v jakých složeních se představí v Oradea Aréně. Španělé totiž mohou z rukávu vytáhnout hráče Movistar Riders, což by byl velký nárůst kvality. U Belgie by se dalo hovořit maximálně o členech týmu EC Brugge.

Mistrovství Evropy odstartuje GSL skupinovou fází, nejlepší osmičku bude čekat Single Elimination play-off. Fanoušci se mohou těšit na plnohodnotnou zábavu, protože všechny české i slovenské zápasy vám přineseme na kanále twitch.tv/playzonecz. Nebojte se přijít vytvořit kotel i do Vodafone PLAYzone Areny!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.