Přejít k hlavnímu obsahu

Druhé finále zná polovinu účastníků, ve čtvrtek uspěla zajímavá jména

1. 7. 2022 | 16:00 Hearthstone Reportáž
Vodafone MČR Hearthstone pokračuje druhou turnajovou sérií. Do akce se i v úmorných vedrech přihlásilo 49 karetních kouzelníků, kteří bojovali o důležité MČR body. Do semifinále a tím pádem i do finále celé série to ale mohli dotáhnout pouze čtyři nejlepší.
Vodafone MČR Hearthstone
Vodafone MČR Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Do nové sezóny Vodafone MČR Hearthstone nejlépe vstoupili Jaromír „Jarla“ Vyskočil a Vojtěch „Crtk“ Dluhoš, kteří se utkali v prvním sériovém finále a díky tomu vévodí aktuálnímu MČR žebříčku. Druhá část nového ročníku však odstartovala svou první kvalifikací a oba finalisté v akci chyběli. Postup si tentokrát vybojoval jediný hráč z vyvrcholení první série, což ukazuje rozmanitost domácí scény. Nepředbíhejme však.

Příležitosti absence dvou nejlepších hráčů první série chtěli využít minulí semifinalisté Benjamin „Benko“ Mravec a Dominikem „Eichii“ Eichenberger, ti ale napěchovaným hráčským sítem do rozhodujících kol neprošli. Opačný případ je Michal „Misaks“ Syrovátko, který tak bude moci zaútočit na přední příčky celkové klasifikace. Na cestě za postupem do sériového finále porazil například Matyáše „Matty“ Kalužného.

Z jeho strany pavouka jako druhý postoupil Tomáš „Baron Fousek“ Hříva, který v první sérii zaznamenal zisk pouhých 20 MČR bodů, takže jeho konto se s jistotou hezky rozroste. Ve spodní části bracketu uspěli reprezentanti týmů Sazka.Inaequalis a Gifted.uRage. Na své soupeře vyzrál někdejší DreamHack šampion Jakub „Pardub“ Pardubský i účastník posledních dvou ročníků MČR finále, David „davidek“ Lorenc.

Většina účastníků této kvalifikace ale neodešla s prázdnou. Mimo postupující kvarteto, na které za dva týdny čeká finále 2. turnajové série, si totiž na bodový příděl přišli všichni hráči v TOP 32 turnaje. Co je ale jisté, tak by každý měl vyhlížet následující kvalifikaci, která bude poslední před prvním milníkem roku.

Štítky: MČR, hearthstone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.