Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete se stát NPC ve hře a ještě si u toho vydělat? Díky projektu od Pringles je to možné

12. 7. 2022 | 09:00 Lifestyle
Snad skoro v každé hře, přinejmenším s nějakým aspektem příběhu, se nachází tzv. NPC. Zkratka znamená non-playable character a označuje přesně to, co v překladu znamená. Jde o postavu, kterou nemůže hrát jiný hráč a ovládá ji počítač. NPC tvoří důležitou složku herního zážitku, je možné je milovat i nenávidět. Napadlo vás ale někdy, jaké by to bylo se NPC stát?
Chcete se stát NPC ve hře a ještě si u toho vydělat? Díky projektu od Pringles je to možné
Chcete se stát NPC ve hře a ještě si u toho vydělat? Díky projektu od Pringles je to možné
Zdroj: Flickr

Nyní se objevila možnost, jak se stát pravděpodobně vůbec prvním skutečným NPC ve hře. A ještě za to, že se objevíte ve videohře, dostanete odměnu ve výši 20 tisíc libec (tedy něco přes 570 tisíc korun). Dovetail Live se totiž spojuje se společností Pringles za účelem najmout nové NPC do jejich nadcházející hry Train Sim World 2. Nikoho asi nepřekvapí, že se jedná o vlakový simulátor. Vaše NPC bude mít za úkol zajistit, aby byly prodejní automaty dostatečně zásobené brambůrkami Pringles. 

Kdyby se zpráva objevila v dubnu, jeden by si pomyslel, že jde o aprílový žert, nabídka je ale skutečná. Vybraný kandidát bude zvěčněn ve hře v podobě NPC a zajistí, aby virtuálním pasažérům nedošly jejich oblíbené brambůrky. S odměnou přes půl milionu korun si můžete dopřát pořádnou dovolenou, jelikož pracovat bude pouze vaše virtuální já. 

S výběrem správného kandidáta pomáhá Ian Stirling, skotský moderátor a herec. Na adresu této příležitosti se vyjádřil následovně: „Žijeme ve světě, kde můžete dostat zaplaceno za to, že budete pracovat ve videohře jako NPC doplňovač brambůrek do prodejních automatů Pringles. Moje nová role je povzbudit lidi, aby se zapojili, byli kreativní a ujali se této příležitosti, která se koná jednou za život. (...) Je strašný, že se nemůžu přihlásit.“

Pokud vás příležitost zaujala, bližší detaily se dají najít na webových stránkách Pringles. Přihlásit se dá skrze Facebook, Instagram a Twitter. Týká se to bohužel pouze občanů Velké Británie, Německa a Francie, kteří dovršili věku 18 let. Škoda, třeba jednou něco podobného vymyslí i nějaká česká značka.

 

Zdroj: GamingBible
Štítky: Pringles, NPC