Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne: Skvělý výkon Španělů či Spirit, na hraně vyřazení jsou Vitality a Astralis

6. 7. 2022 | 09:55 Counter-Strike 2 Reportáž
První dny IEM Cologne se nesou ve znamení Play-In fáze, ze které se jen osm týmů z šestnácti podívá za velkými jmény do hlavní části. Na úvod se odehrály velmi důležité BO1 rozřazovací zápasy, následně se postupovalo i vypadávalo. A bylo co sledovat.
mopoz
mopoz
Zdroj: HLTV.org

Den začal dobře pro favority. Heroic neměli se Sprout žádné problémy (16:3), MOUZ s frozenem si poradili s nevyzpytatelným paiN (19:16). Senzační semifinalisté Majoru Spirit, u nichž došlo k výměně snipera, pak porazili Complexity (16:11). 

První překvapení si připravili 00Nation. Brazilská skvadra poslala po famózní jízdě (16:6) do spodního pavouku Astralis!

Do druhého kola horního pavouka dále zamířili BIG, kteří s australským ORDER neměli problémy (16:7), nebo obměnění Outsiders, jež zastavili Imperial (16:6). Na závěr se ještě po dramatické přetahované s MIBR (16:13) radovali Movistar Riders, a také Vitality, kteří splnili povinnost proti TYLOO (16:9).

IEM Cologne: Play-In
IEM Cologne: Play-In
Foto: ESL

Druhé kolo začalo souboji vítězů, tentokrát už formátem BO3. MOUZ v zápase s Heroic nejdříve jasně ztratili první mapu, pak se ale dokázali vrátit. Síla Heroic, za něž nově střílí jabbi, ale i tak byla na decideru větší.

Velmi podobný scénář měl i duel Spirit vs. 00Nation, kdy si oba celky vzaly mapu, přičemž ale tu rozhodující lépe zvládli ruští střelci.

BIG měli v zápase s Outsiders velkou šanci vyhrát obě mapy, jenže si naopak nepohlídali závěry ani jedné z nich, čehož Jame se svými spoluhráči náramně využil a zvítězil dvakrát 16:13.

O tom, kdo ještě postoupí v první várce, se rozhodlo v souboji Vitality s Movistar Riders. Favorit byl deklarován, jenže Španělé nejdříve v těsném souboji vzali Vertigo, načež pak Francouze rozdrtili na jejich Overpassu 16:4!

Kdo už je v základní části, kdo ještě v Play-In a kdo už letí domů?
Kdo už je v základní části, kdo ještě v Play-In a kdo už letí domů?
Foto: ESL

Na závěr dne se ještě odehrály dva ze čtyř zápasů v prvním kole spodního pavouka. Prohra znamená konec, všechny týmy tak hrály na krev. 

Zápas mezi Sprout a paiN nemohl mít jasného favorita, na serveru to ale i přes tři hrané mapy pálilo lépe Němcům, kteří po výhře stále živí naději na postup.

Jaký by byl IEM Cologne bez nás? Asi to si řekli Astralis, protože proti Complexity už hráli mnohem lépe, zvítězili 2:0 a dnes se pokusí o to samé. Jinak jedou domů.

PLAYzone stream je stále tady

Zápasy v Play-In fázi, skupinách i play-off můžete sledovat na našem česko-slovenském kanále PLAYzone. Dnes je na programu mnoho pikantních zápasů, jako třeba Astralis vs. BIG o přežití či pravděpodobný souboj coldzera vs. FalleN. Určitě doražte!

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne na PLAYzone
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne na PLAYzone
: PLAYzone
Štítky: IEM Cologne, frozen
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.