Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla padl a nezahraje si finále! Eichii je virtuálně v čele Vodafone MČR Hearthstone

8. 7. 2022 | 18:25 Hearthstone Reportáž
Nová sezóna Vodafone MČR Hearthstone má za sebou další turnaj, konkrétně druhou kvalifikaci druhé letošní série. Stejně jako minule, i tentokrát na cestu za důležitými MČR body vykročilo 49 hráčů. Do posledního finále před Midseasonem ale mohla postoupit pouze nejlepší čtveřice.
Vodafone MČR Hearthstone
Vodafone MČR Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Čtvrteční turnaj si nenechali ujít dva nejlepší hráči úvodní série. Jaromír „Jarla“ Vyskočil a Vojtěch „Crtk“ Dluhoš však tentokrát neuspěli a druhé sériové finále bude bez jejich účasti. S jistotou tak příští týden poznáme nového lídra pořadí, který vyrazí jako jednička na důležitý turnaj zvaný Midseason.

Jarlovým přemožitelem byl hráč s přezdívkou Krepkyn, jenž úřadujícího mistra ČR smetl jasně 3:0. V dalším kole však nestačil na Lukáše „Rjú“ Vícena a na finále nepostoupil. Slovenský hráč si tímto konečně spravil chuť, protože v první turnajové sérii skončil dvakrát jediný zápas před kýženým postupem.

Druhým postupujícím z horní poloviny pavouka se stal Dominik „Eichii“ Eichenberger, který bude jedním ze hráčů, jenž mají stoprocentní bilanci postupu do finále série. Navázal tím na Michala „Misaks“ Syrovátka. Díky jistotě zisku minimálně 130 MČR bodů je navíc Eichii virtuálně v čele MČR klasifikace.

Eichenberger navíc nebude jediným zástupcem týmu Sazka.Inaequalis ve finále, které proběhne příští týden. Uspět v kvalifikaci totiž dokázal i jeho slovenský kolega Dominik „majsssster“ Furka.

Kdo se však stal vítězem druhé kvalifikace? Zatím nejlepší výsledek letošní sezóny získal Matyáš „Matty“ Kalužný. Hráč eSuby na své cestě do finále vyřadil řadu známých jmen a cestu zakončil výhrou 3:2 nad Rjú ve finále. 24letý karetní kouzelník a někdejší mistr ČR bude příští čtvrtek patřit mezi favority.

Štítky: MČR, hearthstone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.