Přejít k hlavnímu obsahu

Nepovedený vtip. Nejúspěšnější americký CS:GO hráč zatím nepřechází na VALORANT

9. 7. 2022 | 07:30 VALORANT Přestup
V průběhu týdne se stále více mluvilo o tom, že Jake „Stewie2K“ Yip dá sbohem CS:GO a po vzoru mnoha jiných amerických hvězd přejde na VALORANT. Všechny ale i přesto šokovalo oznámení z pátečního večera. Organizace XSET totiž oznámila jeho přestup do jejího VALORANT týmu, ale z právních důvodů musela vše následně odvolat.
Jake "Stewie2K" Yip
Jake "Stewie2K" Yip
Zdroj: XSET

Stewie2K se posledních pět až šest let řadil mezi největší osobnosti zámořské CS:GO scény. Vyhrál jediný severoamerický Major titul s organizací Cloud9 a s týmem Liquid zase získal Intel Grand Slam, který je odměnou za dlouhodobou špičkovou formu. Žádný jiný NA tým se k němu ani nepřiblížil.

Po krizi v Liquid však přišla další změna, tentokrát přestup do Evil Geniuses. V novém drese ale 24letý střelec zažívá nejhorší sezónu v kariéře a čím dál více se mluví o tom, že se s týmem rozloučí. „Amerika si najde novou tvář,“ komentoval před pár dny situaci. V pátek večer se zdál být jeho konec oficiální.

Organizace XSET, která platí za aktuálního krále Severní Ameriky, přišla s šokujícím oznámením, již druhým takovým z americké scény toho večera. Stewie2K se měl stát součástí VALORANT týmu XSET a připojit se k týmu již na blížících se Masters v Kodani. Nic takového ale nakonec není pravda. Bohužel.

Vše totiž bylo jen nepovedeným vtípkem tohoto týmu, který se chtěl přiživit na oznámení příchodu Michaela „shroud“ Grzesieka do jiného elitního NA týmu Sentinels. Po desítkách minut přišel doplňující tweet, který kvůli právním důvodům doplnil, že jde o pouhý šprým. Následovalo úplné smazání. Au.

Jake "Stewie2K" Yip
Jake "Stewie2K" Yip
Foto: XSET
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.