Přejít k hlavnímu obsahu

V Japonsku vzniká hotel pouze pro hráče. Ceny vás překvapí

13. 7. 2022 | 10:40 Gaming
V Japonsku jsou vždy o krok napřed, říká se. V gamingu to v mnoha ohledech bude s největší pravděpodobností také pravda. Nově tam vznikají gamingové místnosti pro zapálené hráče, které si můžete pronajmout a měsíc v nich nepřetržitě hrát.
Esports Game House v Los Angeles
Esports Game House v Los Angeles
Zdroj: Scion Esports

Esport není jen uzavřeným odvětvím. Pomalu proniká všude, kam může. V dnešní době najdeme esportové tábory a obrovské turnaje a mluví se o něm v televizi. Japonská herní organizace FENNEL Esports nyní přišla s nápadem, a to vybudovat komplex pokojů v Tokiu, které budou určené čistě pro hráče. Projekt na podobný způsob je díky Lan Party Hotelu také u nás, FENNEL je ale přece jen trochu více megalomanský.

Každá z místností bude vybavena herním příslušenstvím, jehož cena dosahuje až na 5 589 dolarů (135 tisíc Kč). Aby FENNEL uspěl, uzavřel spolupráci se známými firmami. Vertex pomůže s výstavbou, výbavu pro hraní dodá HyperX, BenQ a další. Všechny místnosti budou o velikosti zhruba 10 na 10 metrů za cenu pronájmu na celý jeden měsíc 925 dolarů, tedy v přepočtu asi 22 000 korun. To není zase tolik!

FENNEL ani ve světě není prvním, kdo s takovým nápadem přišel. V Japonsku už ve skutečnosti takové apartmány existují a provozuje je Basara Gaming. Ti nabízejí hned několik místností, některé přizpůsobeny pro tvůrce obsahu, jiné pro normální hráče a další pro kompetitivní hráče a profesionály. V nabídce je několik typů pronájmů, přičemž ten nejdražší s těmi nejlepší stroji stojí 500 dolarů na měsíc.

Bude tak určitě zajímavé sledovat, jak se FENNEL Esports tento projekt vydaří. Pokud vše půjde tak, jak má, dá se očekávat, že se podobných kousků v budoucnu dočkáme i v Evropě, možná již v nejbližších letech.

Zdroj: blix.gg
Štítky: Fennel Esports, hotel
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.