Přejít k hlavnímu obsahu

Finále druhé série MČR kvalifikace je tady! Jaké balíčky si hráči připravili?

14. 7. 2022 | 16:47 Hearthstone MČR
Druhá část první poloviny kvalifikace na Vodafone MČR Hearthstone se pomalu blíží svému konci. Osm kvalifikovaných hráčů se během zítřejšího večera utká o finanční odměny a cenné body. Jaké se rozhodli přinést balíčky?
Přehled decklistů
Přehled decklistů
Zdroj: PLAYzone

Různorodé, bombové, divácky atraktivní... Všemi těmito slovy by se daly popsat balíčky, které se osmička kvalifikovaných rozhodla ukázat na zítřejším finálovém turnaji druhé série.

Jelikož se turnaj hraje formátem BO5 LHS, tak má výběr balíčků obří váhu. Kdykoliv se vám může stát, že něco v přípravě opomenete a smete vás soupeřův off-meta pick rychlou 3-0.  I díky této skutečnosti uvidíme decky typu „sázky na jistotu“ ve formě 7 Shamanů a 6 Druidů i unikátnější varianty decků, které zkusí proklouznout soupeřovým lineupem, jako nůž máslem. Jediného Warriora poslední nerf od Blizzardu zařízl tak, že ho vynechali úplně všichni.

Co stojí určitě za zmínku, je jak s metou zatřásla poslední přidaná karta Prince Renathal, kterou se alespoň v jenom z balíčků rozhodl ukázat každý hráč. Kdo by totiž nechtěl mít výhodu 40 karet a 40 životů, že?

Diváci i komentátoři si rovněž jistě oddechnou, když uvidí, že se všichni karbaníci obloukem vyhnuli poslední dobou velmi populárnímu Quest Priestovi a nuda tedy zcela jistě nebude na pořadu dne. Jak to vidí samotní komentátoři?

Když jsme viděli decky na zítřejší finále, srdce nám zaplesalo radostí. Máme velkou rozmanitost archetypů, spoustu tech karet a bohužel sedm shamanů, ti kalí naší radost. Ve většině zápasu je poměrně náročné odhadnout favorita a diváci tak jistě budou mít o zábavu postaráno,
říkají o decklistech naši komentátoři Ondřej "skeri93" Škeřík a Matěj "Tecik" Šturma.

A na které balíčky našich hráčů se zítřejší komentátoři těší nejvíce?

  • Pardub - Mine Rogue
  • Baron Fousek - Mech Mage
  • davídek - Bigspell Mage
  • Misaks - Naga Priest
  • Eichii - XL Quest Hunter
  • majssster - XL Curse Warlock  
  • Rjú - Mech Paladin
  • Matty - Mine Rogue

Kompletní seznam „vůní“, které si pro nás hráči připravili, si můžete prohlédnout v seznamu níže. Pro zobrazení ucelených decklistů stačí vždy kliknout na jméno hráče či hrdiny, jehož pro hráče vybrali komentátoři.


Pardub

Rogue
Rogue
: Blizzard Entertainment

Pardub si na finále přinesl dva zabijáky pomalejších decků ve formě Boar Priesta a Celestial Duida. Ty doplnil Mine Rogue a Piranha Shamanem. Zda ho tyto decky vystřelí (nebo snad prokoušou?) až na první příčku se dozvíme už během zítřejšího večera.

Baron Fousek

Mage
Mage
: Blizzard Entertainment

Baron Fousek se sice jako jediný hráč na startovní listině rozhodl nezařadit do svého Shamana obávaný Bloodlust, ale v jeho podání uvidíme pravé highroll decky jako je Mech Mage, Thief Rogue nebo XL Prestor Druid, které mohou všechny překvapit a rychlou 3-0 vyřadit konkurenci.

davidek

Mage
Mage
: Blizzard Entertainment

Davídek je jediný, kdo pro tento turnaj oprášil už trochu zapomenutého Big Spell Mage, který může jeho soupeře nepříjemně potrápit. Celý lineup pak doplnil na naše poměry standardním Shamanem, Mine Rogue a XL Quest Hunterem.

Misaks

Priest
Priest
: Blizzard Entertainment

Misaks nám své kvality předvedl už v prvním finále, ze kterého si odnesl příjemných 130 MČR bodů. Tentokrát bude sázet na nahrané klasiky ve formě Aggro Demon Huntera s Naga Priestem, které se tentokrát rozhodl přinést jako jediný. Sestavu poté doplnil XL Prestor Druidem s velkým highroll potenciálem a Shamanem.

Eichii

Hunter
Hunter
: Blizzard Entertainment

Aktuálně vedoucí hráč celého žebříčku MČR kvalifikace si pro nás připravil Shamana, XL Celestial Druida, XL Quest Huntera a Thief Rogue. Nenalezneme tady tedy žádné velké překvapení, ale spíš sázku na jistotu, která se mu již vyplatila v předchozím finále.

majssster

Warlock
Warlock
: Blizzard Entertainment

Tento slovenský karbaník si nejspíše poslední patch hodně uživá. Kromě Shamana si totiž připravil hned tři decky s Princem Renathalem a o karty tedy rozhodně nebude mít nouzi. Za zmínku stojí hlavně jeho XL Curse Warlock, jelikož se jedná o jediného zástupce této classy, kterého ve finále uvidíme.

Rjú

Paladin
Paladin
: Blizzard Entertainment

Rjú sází na simpatie publika. Ty mu určitě získá zcela unikátní XL Demon Hunter doplněný o jediného zástupce Paladina v jeho Mech variantě, Ping Magem a Shamanem hned se dvěma kopiemi Bloodlustu.

Matty

Rogue
Rogue
: Blizzard Entertainment

Soupisku uzavírá Matty, který se jako jediný rozhodl nechat Shamana stranou a představí nám svého Ping Mage, XL Prestor Druida, Mine Rogue a Boar Priesta. Decky nejsou z nejlehčích, ale kdo jiný by je měl upilotovat lépe než mistr České republiky roku 2016.

Finále druhé turnajové série letošní sezóny MČR v Hearthstone nás čeká už zítra 14.7. Přenos těch nejlepších karetních her můžete sledovat od 18 hodin na našem Twitchi, kde na vás čeká množství odměn k výběru výměnou za Huhýky. 

MČR by nebylo možné bez našich partnerů
MČR by nebylo možné bez našich partnerů
: PLAYzone
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.