Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská naděje končí, Astralis postupují. Movistar Riders zažívají v Kolíně snovou jízdu!

16. 7. 2022 | 10:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Překvapivě složené čtvrtfinále IEM Cologne přinesla parádní podívanou. V obou zápasech se rozhodovalo na poslední mapě, v obou případech se bojovalo do posledního dechu. V úvodním utkání si dánští šampioni Astralis poradili s mezinárodní sestavou MOUZ. Španělská mašina značky Movistar Riders následně s mírným zpomalením pokračovala v krasojízdě proti Liquid.
David "frozen" Čerňanský na IEM Cologne
David "frozen" Čerňanský na IEM Cologne
Zdroj: ESL | Helena Kristiansson (s povolením)

MOUZ - Astralis 1:2 (16:8, 9:16, 12:16)

Pro MOUZ to byla premiéra v play-off IEM Cologne. A hned proti Astralis, nejúspěšnějšímu týmu v historii Counter-Striku. Dánská éra už je sice pár let minulostí, stále však patří čtyřnásobní šampioni Majoru mezi nejužší světovou elitu. Sestavu v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským nečekalo nic jednoduchého.

Začátek série byl pro slovenskou hvězdu velice slibný. MOUZ potvrdili na Miragi svou formu na teroristických stranách. Po první polovině vedli 10:5, na následné CT straně udrželi tempo a ve čtvrtfinále šli do vedení 1:0. Domácí hráč Jon „JDC“ de Castro využil podpory německého publika a se skóre 22/14 byl hlavním tahounem svého mančaftu.

Tím ale jízda MOUZ a jejich střelce skončila. JDC na Nuku zneškodnil při prohře 9:16 pouhé čtyři protivníky. MOUZ nezvládali nápor soupeře a musel rozhodnout Ancient.

Na něm našli Astralis překvapivého tahouna. Lukas „gla1ve“ Rossander nechal vzpomenout na slavná léta a s 29 killy byl rozdílovým hráčem, jenž rozhodl o postupu dánské pětice do semifinále IEM Cologne. Frozen se s Kolínem nad Rýnem loučí.

Movistar Riders - Liquid 2:1 (16:9, 14:16, 16:12)

Večerní duel proti sobě svedl španělské Movistar Riders a Liquid hrající s náhradníkem Mareksem „YEKINDAR“ Gaļinskisem. Evropané byli mírnými favority, také borci hrající v barvách americké organizace však během základních skupin ukázali, že je s nimi třeba počítat.

Movistar Riders na své soupeře vlétli jako uragán. Úvodní polovinu celé sérii vyhráli 11:4 a Ancient bez větších problémů dotáhli do vítězného konce. Alvaro „SunPayus“ Garcia řádil, zapsal finální skóre 27/10.

Úvodní halfa na Infernu probíhala podobně jako na Ancientu. Španělé drtili Liquid, na obrannou stranu šli ve vedení 10:5. Následně se však probudil John „oSee“ Ohm. Americký sniper řídil comeback Liquid, především jeho 1v3 clutch za stavu 10:12 stál za to. Jen díky němu mohl nakonec 17. tým světového žebříčku HLTV.org vyzvat Movistar Riders i na poslední mapě.

Byla už to ohraná písnička. Tým vedený Raúlem „DeathZz“ Jordán Nietem (32-15) zvítězil v první polovině 10:5 a vytvořil si slušný náskok.

Liquid se nevzdávali. Dostali se na dostřel jediného bodu (10-11) a nebyli daleko od vyrovnání. Ve zlomovém okamžiku se ale Movistar Riders znovu probudili a dotáhli čtvrtfinále do vítězného konce.

Semifinále IEM Cologne (16. července)

15:30 - Natus Vincere - Astralis
19:00 - FaZe - Movistar Riders

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním IEM Cologne na streamu PLAYzone vás budou provázet známá jména.

Během vyřazovacích bojů nebudou chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny a Ondřej „Lelek“ Kvarda.

Živě budou diváci moci sledovat kompletní play-off.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).