Přejít k hlavnímu obsahu

180 milionů za pár hodin. Oblíbený profík vydal svou vlastní myš

23. 7. 2022 | 16:47 VALORANT Gaming
Spolupráce profesionálního hráče Valorantu TenZ a společnosti Finalmouse se pěkně vydařila. Společnost totiž vydala myš, na které s hráčem pracovala. Během několika hodin si přišla na 183 milionů korun, z čehož dost velká částka přistane na kontě přímo profíkovi.
Speciální myš
Speciální myš
Zdroj: Twitter.com/TenZ

Spojení dvou odvětví většinou slibuje zajímavý výsledek. Nezáleží přitom, jestli se bavíme o kolaboraci PUBG a fotbalu nebo Fortnite a prakticky kohokoli, kdo jim prošel kolem dveří.

Ryze gamingovou spolupráci tentokrát oznámili bývalý profesionální hráč a výrobce herního příslušenství. Konkrétně se jedná o profesionálního hráče Valorantu, Tysona „TenZ“ Ngo a společnost Finalmouse. Přestože se vše tváří jako normální spolupráce, není tomu tak. Herních myší se totiž vyrobilo jen 40 000 kusů a jeden stojí 190 dolarů. Tedy stál.

Není sice známo, kolik procent z celkové částky  profík dostane, na Twitteru ale oznámil,
že kolekce byla beznadějně vyprodána během pár hodin. Pokud tak použijeme jednoduchou matematiku, společnosti spolupráce vynesla 7 600 000 dolarů. Za předpokladu, že by TenZ získal „pouhých“ 10 % z celkového výdělku, by si přišel na krásných 760 tisíc dolarů, v přepočtu cca 18 milionů Kč.

Herní průmysl dal vzniknout spoustě hvězd – Shroud v Counter-Striku, nově i Valorantu, Faker v League of Legends, jmenovat bychom mohli ještě dlouho. Nikdo z nich ale ještě nepřišel se spoluprací takového rozměru, což dělá z kolaborace unikát. Sám TenZ by v dalších projektech rád pokračoval. Je tak dost možné, že v budoucnu se dočkáme třeba klávesnice či tématicky prostříleného monitoru.

Zdroj: Hitmaker.com
Štítky: Valorant, Myš
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.