Přejít k hlavnímu obsahu

NEOGRAG vs. Entropiq? Na australský turnaj dostali pozvánku i OG

22. 7. 2022 | 22:35 Counter-Strike 2 Preview
Letní pauza ještě není ani ve své polovině, nicméně haló okolo dalších turnajů si oddech nedává. Už v září proběhne v australském městě Melbourne ESL Challenger, kde bude osm celků bojovat o cenné body do žebříčku a postup na ESL Pro League Season 17 Conference. Ve hře budou i dva lokální zástupci.
OG
OG
Zdroj: HLTV.org

První z nich jsou Entropiq, vítězové evropské kvalifikace. Ti po své roční existenci, během níž si nesplnili své ambice, poprvé vyměnili hráče. Na lavičku usedl Lack1, povolán byl mir. Hvězda, která může tým posunout ještě dál, zároveň však typ hráče, s nímž to občas není jednoduché.

Nedávno se též oznámil druhý ze čtyř pozvaných celků na základě bodů v ESL žebříčku, evropský celek OG. Tedy mladí nadějní střelci NEOFRAG a F1KU, už ostřílenější flameZ a hvězdný odstřelovač degster pod vedením zkušeného kapitána nexy.

Přesně v takové sestavě si 16. tým světa přilákal spoustu fanoušků na jarním finále BLAST, po skvělé a sympatické jízdě totiž bral bronz. Právě na tomto turnaji navíc uchvátil stand-in degster natolik, že se následně ze sestavy musel pakovat poslední „přeživší“ z původní sestavy, mantuu.

Celá akce se bude konat v Austrálii na začátku září. Osm týmů se rozdělí do dvou GSL skupin, ze kterých si to pak následně čtyři nejlepší rozdají v single-elimiantion pavouku o titul. Vítěz shrábne rovnou půlku z celkového prize poolu 100 tisíc dolarů.

Kromě OG i Entropiq se turnaje zúčastní i domácí a pozvaní ORDER, z Ameriky přiletí EG.PA, asijský kontinent budou reprezentovat Wings Up a z oceánské kvalifikace uspěli VERTEX, druhá australská naděje.

Nehledě na zbylé dva pozvané celky můžeme říct, že OG i Entropiq budou mít opravdu velkou šanci uspět. Jenom vítěz ale může dostat pozvánku na ESL Pro League Season 17 Conference, odkud vede cesta až do Pro League.

Štítky: ESL, Entropiq, OG
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.