Přejít k hlavnímu obsahu

Nový patch v League of Legends: buff Teema i změny v léčení. Co Yuumi?

Patch 12.14 přináší do League of Legends několik potřebných úprav. Vývojáři z Riot Games se zaměřili na healing a postavy, které z něj nejvíce profitují. Buffu se dočkal všemi nenáviděný Teemo, na druhé straně spektra je znovu Zeri. Na Summoner's Rift se dostává také další parta Star Guardianů.
Teemo
Teemo
Zdroj: League of Legends (s povolením)

Buff

Alistar - Q stojí na všech levelech méně many a má na všech levelech menší cooldown.

Jarvan IV - Q se zvýšila závislost na AD. Cooldown E se nyní zkracuje v závislosti na levelu.

LeBlanc - Základní mana a hodnota zvyšování many se zvýšily. Základní poškození z W je na pozdějších levelech vyšší.

Nocturne - Nocturnova pasivní schopnost už nezpůsobuje o 50 % nižší poškození minionům, kteří jsou jeho primárním cílem.

Pantheon - Q způsobuje neutrálním monstrům vyšší poškození.

Teemo - Zvyšování many je výraznější. R má na úvodních levelech delší dosah, zvýšila se mu závislost na AP a mana pro seslání nyní klesá v závislosti na levelu.

Varus - Základní AD se zvýšil.

Nerf

Gnar - Hodnoty základního zdraví a zvyšování regenerace zdraví se snížily.

Renata Glasc - Hodnoty základního zdraví a základního AD se snížily.

Seraphine - Štítu a léčení z W se snížila závislost na AP.

Sivir - Opravena chyba u Q. W se snížilo poškození způsobované minionům, minioni s nižší než určenou hranicí zdraví ale budou popraveni.

Yuumi - E se snížila závislost na AP.

Zeri - Pasivní složka Q prošla úpravami. R se snížilo bonusové magické poškození.

Úpravy

Aatrox - Hodnota zvyšování zdraví je vyšší. E se na pozdějších levelech snížilo pasivní léčení. Bonusové léčení z R je na pozdějších levelech nižší.

Gangplank - Hodnoty základního zdraví a základního armoru se snížily, zvyšování zdraví je naopak výraznější. Pasivní schopnost nyní postupně zesiluje v závislosti na šanci na kritický zásah. Q způsobuje na úvodních levelech nižší základní poškození, na pozdějších vyšší. Míra zpomalení z E je nižší a zvyšuje se v závislosti na šanci na kritický zásah, bonusové fyzické poškození je na úvodních levelech nižší a na pozdějších vyšší, bonusové poškození z kritických zásahů se snížilo.

Janna - Síla štítu z E je na všech levelech vyšší, bonus k léčení a síle štítů se snížil. R má nižší hodnotu léčení za sekundu a vyšší závislost na AP.

Kayn - Hodnota zvyšování zdraví je vyšší. Rhaastovo pasivní léčení, odvíjející se od způsobeného poškození, je méně účinné.

Wukong - Základní regenerace zdraví se zvýšila. Pasivní schopnosti se snížila regenerace zdraví za každý level.

Healing a runy

Čtrnáctá letošní aktualizace v League of Legends se soustředí na léčení a vše kolem něj. Seraphine byl zmenšen štít a healing na W, podobně je na tom také Yuumi E, jehož přepočty byly zmenšeny o 5% AP.

Riot Games si uvědomují velikou sílu enchanterů po obřím durability updatu. Všechny itemy pro tuto skupinu šampionů byly nerfnuty. Stejně tak potiony a runy, které pomáhají hráčům přežít v laning fázi. „Celkově se domníváme, že výše škod po early game je na dobrém místě. V současné době je však příliš obtížné vytvářet vedení na linkách kvůli množství silných obranných run a lektvarů,“ zdůvodňují vývojáři změny.

Bone Plating, Conditioning nebo Guardian. Jen několik z nerfnutých run. Vylepšení se naopak dočkaly Scorch a Sudden Impact.

Ostatní, zajímavosti

Změnám se nevyhnuly ani dva summoner spelly - Smite a Exhaust. Challenging Smite bude nyní zmenšovat poškození cíle o 10% (dříve 20%). U Exhaustu se stejná procenta sníží z 40 na 35. 

Aby byly drake buffy smysluplnější, byla zvýšena hodnota jednotlivých buffů zhruba o 50%. Kromě toho je plošné poškození draků menší výměnou za větší odolnost. V podobném duchu byla zvýšena hodnota Rift Heralda tím, že padají místní zlaťáky. Zvýšeno bylo také zdraví druhého Heralda.

Když na konci hry najedete na ikonu Honoru, uvidíte, kteří spoluhráči vás vyznamenali.

Do League of Legends přibyla další várka Star Guardian skinů: Akali, Morgana, Quinn, Rell, Syndra a Taliyah.

Kompletní patch notes naleznete na oficiálním webu League of Legends.

Star Guardian Quinn
Star Guardian Quinn
Zdroj: Riot Games
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).