Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games jako PLAYzone? V Dublinu otevírá moderní esportovou infrastrukturu

28. 7. 2022 | 08:00 Zajímavost
Odvětví esportu se neustále rozrůstá a se zvyšujícím se počtem soutěží a turnajů musí organizátoři tvrdě pracovat, aby dokázali toto odvětví řádně podporovat. Společnost Riot Games se rozhodla přispět svou troškou do mlýna a otevřela své první esportové centrum pro vysílání přenosů, které je známé jako Project Stryker. Najdete jej v irském Dublinu.
Riot Games otevírá významné esportové zařízení v Dublinu
Riot Games otevírá významné esportové zařízení v Dublinu
Zdroj: Flickr.com

Dle vyjádření Riot Games má být Project Stryker výsledkem tříletého intenzivního vývoje. Zařízení je pouze prvním z celkem tří plánovaných, další bude otevřeno v americkém Seattlu a jeden kousek se objeví i v oblasti Asijského Pacifiku. Cílem Projectu Stryker je zajistit, aby mohl pokrýt kterýkoliv esportový turnaj, ať už se odehrává kdekoliv na světě.

Jedná se o vůbec první zařízení svého druhu na světě. Funguje na síťové infrastruktuře poháněné Amazon Web Services (AWS), tato platforma bude v budoucnu působit také jako hlavní sponzor na významných esportových turnajích Riot Games. Partnerství však neposkytuje pouze síťovou páteř, ale také hlubokou, dynamickou statistickou platformu poháněnou systémy umělé inteligence. 

Po měsících příprav se může Project Stryker konečně pustit do práce. High-tech zařízení vytvořilo přes 120 pracovních příležitostí v oblasti Dublinu. Jedná se o důležitý krok, neboť Riot Games tím nastavuje nový standard v oblasti esportových přenosů. V tiskovém prohlášení společnost uvedla: „Tato zařízení pomohou produkcím vytvářet jedinečné show v různých jazycích, které přiblíží globální zážitek z esportu.“

S rychlým rozvojem průmyslu není vznik takového projektu ničím překvapivým. Po herních arénách je načase, aby se vývoj soustředil i na vysílací střediska, neboť velká část fanouškovské základny stále sleduje své oblíbence online. Koneckonců i v Čechách máme Vodafone PLAYzone Arenu, multifunkční esportové centrum, které v naší zemi zatím nemá obdoby. Na slavnostní otevření se můžete podívat níže. 

Zdroj: Esports.net
Štítky: Riot Games