Přejít k hlavnímu obsahu

První polovina roku 2022 v číslech: Která mapa je tou nejhranější?

27. 7. 2022 | 08:50 Counter-Strike 2 Žebříček
Dokážete si tipnout, která mapa zatím vládne letošnímu Counter-Striku? Leetify opět přichází s dalším žebříčkem sestaveným z 5,2 milionu map, tentokrát však pouze napříč matchmakingem. Na konečných pozicích jsme se oproti minulému průzkumu však změn nedočkali a vládce zůstává pořád stejný.
CS:GO maps
CS:GO maps
Zdroj: Valve

Counter-Strike se již odjakživa liší od jiných herních titulů mimo jiné i svou rozmanitostí na poli herních map. Některé z nich jsou přitom v této sérii zakořeněné tak hluboko, že si ji bez nich už zkrátka nedovedeme představit. Napadlo vás však někdy, které z těchto map jsou momentálně zrovna ty nejhranější?

A právě tuto otázku se rozhodl zodpovědět portál Leetify. V jejich nejnovějším příspěvku se zaměřili především na to, jaké mapy jsou za uplynulou část tohoto roku ty nejhranější na úrovni matchmakingu. Samotné finální výsledky byly vyhodnoceny z celkem 5,2 milionu odehraných map. Oproti minulému průzkumu z přelomu roku však nedošlo na jednotlivých pozicích ani procentech však ani k jedné změně.

První pozici již tradičně kraluje klasika Mirage s necelými 30%, kterou následují stálice v podobě Inferna a Dust II. Další mapy se hrají podstatně méně, suverénně nejhůře na tom jsou Ancient a zapomenutý Train.

Z dostupných výsledků je patrné, že hráčský vkus se nikterak nezměnil. Pravděpodobně tomu tak je hlavně kvůli nízkému počtu úprav stávajících map, a také stagnujícímu map poolu. Změny jsou ovšem potřeba, jelikož udržují hru zábavnou a nutí hráče se učit novým věcem. O tyto změny se v poslední době hlásí i samotní profesionální hráči. Zdali se však jakýchkoliv úprav v blízké době dočkáme, je u Valve ve hvězdách.

Hranost CS:GO map na matchmakingu
Hranost CS:GO map na matchmakingu
Foto: Leetify
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.