Přejít k hlavnímu obsahu

Medaile je zatím daleko. DNE nestačili na švédské legendy, JW zářil jako zamlada

28. 7. 2022 | 18:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Letní turnaj 1xBet Series pokračuje dalším hracím dnem. Již v poledne se do sebe se EC Brugge podařilo porazit VP.Prodigy a zajistit si tak finále WB, následně však nastoupilo Dynamo Eclot. Po zvládnutém heroickém derby proti ENTERPRISE narazili v cestě za jistou medailí švédský tým EYEBALLERS. Legendy však byly proti úspěchu českého celku.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: Dynamo Eclot

Soutěž 1xBet Series se v úterý rozloučila s dalšími dvěma týmy. Polský souboj lépe zvládla PALOMA, která ukončila snažení UNGENTIUM, a následně bohužel šli z kola ven i ENTERPRISE. Do pavouka poražených totiž spadl silný celek K23, na nějž česká organizace s hostem v sestavě nestačila na třech mapách.

Nyní se však vracíme do horního pavouka, kde se ve středu rozhodlo o jeho dvou finalistech, a tedy i jistých medailistech. Polední zápas proti sobě svedl EC Brugge a VP.Prodigy, kteří byli už předtím v jedné skupině, ale neměli šanci se potkat. Belgická organizace se rozehrála k parádním výkonům a zvítězila 2:1.

Dynamo Eclot posléze vyzvalo švédskou sestavu EYEBALLERS. Pokud vám tento název nic neříká, tak stačí doplnit, že v čele týmu se nachází velké legendy a někdejší Major šampioni Jesper „JW“ Wecksell a Robin „flusha“ Rönnquist. Nemělo tak jít o jednoduchý duel, ačkoliv Švédové už dvakrát v turnaji zakopli.

Na první mapě se k velkému výkonu rozjel Casper „SHiNE“ Wennerberg. Ten na Ancientu našel 32x cíl a jen 14x zemřel. Právě on dotáhl svůj tým do vedení. Druhá mapa Inferno měla bohužel podobný průběh, jen zde pro změnu zářil sám JW. Jen se níže podívejte na jeho akci, která EYEBALLERS dopomohla do finále WB.

Po prohře 12:16, 11:16 tak Dynamo Eclot padá do pavouka poražených, kde má druhou šanci proklestit si cestu za medailí. V letošním roce už se může pyšnit titulem z EPULZE Invitational a Tipsport CS:GO Online, vedle toho má na kontě medaile z Y-Games PRO Series a ROG Masters East. Zopakuje to i nyní?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.