Přejít k hlavnímu obsahu

Další historický milník. MrBeast překonal hranici 100 milionů odběratelů

30. 7. 2022 | 11:11 Zajímavost
MrBeast, nesmírně populární osobnost YouTube, maestro dárků za velké peníze a netradičních triků, dosáhl nového milníku. Jeho hlavní YouTube kanál překonal 100 milionů odběratelů! Stal se tak druhým jedincem, který tuto hranici udolal.
MrBeast
MrBeast
Zdroj: Twitter

Den 28. června se pro Jimmyho „MrBeast“ Donaldsona zapíše do paměti. Jeho kanál na YouTube se totiž přehoupl přes 100 milionů odběratelů. Ve svém prohlášení slavný tvůrce obsahu řekl: „100 milionů znamená tolik. Natáčím videa od svých 11 let. Toto číslo svým způsobem představuje vše, co jsem kdy v životě udělal a jsem tak vděčný všem, kteří se kdy na nějaké video podívali. Doufám, že budu dělat YouTube až do dne, kdy zemřu.“

Na oslavu tohoto činu plánuje MrBeast vydat nové produkty prostřednictvím exkluzivního živého přenosu na YouTube. A podle platformy nahraje 4. srpna jedno ze svých nejdražších videí vůbec.

Jen v minulém roce si 24letý Donaldson vydělal skoro 1,3 miliardy korun a je nejvýdělečnější osobností působící na této platformě. Nicméně jeho kanál zůstává až jako pátý na seznamu nejvíce odebírajících kanálů YouTube po T-Series (221 milionů), Moonbug's Cocomelon (139 milionů), SET India (138 milionů) a PewDiePie (111 milionů). První čtyři nejodebíranější kanály nejsou pod hlavičkou jediného člověka a tvůrce.

MrBeast začal nahrávat videa na YouTube v roce 2012 a popularitu si získal o šest let později, kdy začal pravidelně zveřejňovat videa, ve kterých rozdával velké sumy peněz – často úplně cizím lidem. V roce 2019 měl vůbec nejlajkovanější tvůrčí video (samozřejmě s názvem „Udělejte z tohoto videa nejoblíbenější video na YouTube“ ). Rok 2020 už zakončil jako tvůrce číslo jedna  s nejvíce odběrateli v USA.

Dnes mu chybí 11 milionů na slavného švédského protagonistu. Donaldson převzal tradiční formát výzvy na YouTube a posunul ho do nových, až směšných výšin. Zároveň pravidelně spouští velké charitativní sbírky a posílá peníze tam, kde jsou potřeba. Naposledy o peníze na charitu vyzval Tylera „Ninja“ Blevinse.

Důležité je také zmínit, že MrBeast nemá jediný tvůrčí kanál. Jeho YouTube impérium zahrnuje 18 kanálů, na kterých má celkově ​​více než 215 milionů odběratelů a k dnešnímu dni zaznamenal více než 30 miliard zhlédnutí (s více než 8 miliardami jen v roce 2022). Dočkáme se v budoucnosti přeskočení další laťky?

Štítky: MrBeast, Youtube
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.