Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba chystá změny. Zur1s odmítl Cryptovu, kam nakonec zamíří?

3. 8. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Letní přestávka je pro některé týmy aktivnější než kdy jindy, změny na soupiskách se nevyhnuly většině předních mančaftů. Pohyby se očekávají také v eSubě, jejíž sestava sice koluje internetem, ale ještě není finální, jak nám potvrdil manažer Štěpán Mach. „Stejně jako ostatní týmy, přes summer break na sestavě pro následující sezónu poctivě pracujeme,“ říká Mach.
Současná CS:GO sestava eSuby
Současná CS:GO sestava eSuby
Zdroj: eSuba

Tradiční český celek musel po oznámení letošní sestavy již v květnu znovu měnit hráče. Lukáš „sAvana1“ Lintner se stal „milionovým klukem“ a je součástí soupisky Sampi.Tipsport. Opačným směrem do eSuby přišel Martin „zur1s“ Sláma, jenž se musel vzdát pozice hlavního snipera. Doposud se zdálo, že do týmu dobře zapadl, ve skutečnosti ale 23letý hráč pokukuje po návratu ke své milované zbrani.

Skoro až veřejným tajemstvím je fakt, že by zur1s skutečně pokračovat v eSubě už neměl, a jen se čeká, kdy se tak stane oficiálně. PLAYzone kontaktovala přímo hráče, ten se ale ke svojí pozici v eSubě odmítl vyjádřit. Současně však na svůj profil na Instagramu umístil začátkem týdne story, kde ukazuje vyplňování MČR přestupového formuláře. Dal tak naprosto jasně najevo, že jeho odchod není jen pouhou spekulací.

Český sniper nám potvrdil, že měl na stole nabídku od Cryptovy, kterou se ale rozhodl odmítnout. Právě tato informace přitom jako první rozdmýchala debaty o jeho odchodu z eSuby. Aktuálně tedy není známo, jakou destinaci si vybral pro své další angažmá, ale již brzy by se to měla veřejnost dozvědět.

Co nyní bude s modrou krví? Tradiční celek se s určitostí ohlíží minimálně po jednom hráči. Za oponou už zazněla také informace, že by v týmu nemusel pokračovat ani Dominik „desty“ Černý, pokud by tedy existovala jiná varianta na pozici in-game leadera.

V úterý přišel portál Sazka Esport s článkem na základě sestavy pro ESEA ligu, kde figuruje jak desty, tak i nové jméno v podobě 18letého Jakuba „M1key“ Krauska.

Na vysvětlení situace jsme oslovili manažera týmu Štěpána Macha: „I když už na internetu kolují všelijaké leaky, především kvůli ESEA submitu, zmíněná sestava není 100% finální.“ Je ale zřejmé, že M1key je minimálně jednou z možností a eSuba do druhé poloviny sezóny vlétne v jiném složení. „Konkrétní změny se dozvíte již brzy, protože sezóna se nekompromisně blíží a pro nejbližší turnaje budeme ready!“ slíbil závěrem.

Dosavadní složení eSuby bylo následující:

  Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Dominik „desty“ Černý
 Česká republika Martin „zur1s“ Sláma

 Slovensko Tomáš „benq1“ Masaryk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.