Přejít k hlavnímu obsahu

Další dobročinný skutek. DeeThane pomůže dětem s autismem

5. 8. 2022 | 20:00 Twitch
Na česko-slovenské Twitch scéně se najde celá řada dobrých duší, které pravidelně na dobré účely pořádají charitativní přenosy. Jedním z nich je i DeeThane, nejen streamer, ale také komentátor a hudebník. Vedle toho ale rád také pomáhá, a letos si vybral organizaci ADAM.
DeeThane a jeho charitativní stream
DeeThane a jeho charitativní stream
Zdroj: Facebook @DeeThane

Damien „DeeThane“ Dante je známým tvůrcem na internetu. Streamuje na Twitchi, má úspěšný kanál a do toho dělá svoji hudbu. A také každý rok uspořádá charitativní stream pro dobročinné účely. Naposledy loni v prosinci pomohl vybrat skoro 700 tisíc, kdy byl původní cíl splněn za pouhé 4 hodiny. Hráčská komunita se umí spojit, a to stejné můžeme očekávat i u Damienova letošního počinu.

Pro charitativní přenos si tentokrát vybral organizaci ADAM – autistické děti a my. Ta má za úkol ulehčit dětem a jejich rodičům život s autismem. DeeThane vždy pomáhá právě podobně unikátním projektům.

Na streamu bude bohatý program a moje studio doma navštíví paní ředitelka a majitelka organizace ADAM, která živě povypráví o činnostech a fungování organizace ADAM, stejně tak přiblíží autismus a odpoví na otázky v chatu,
píše oblíbený tvůrce na svém Instagramu.

DeeThane se rozhodl pomoci a přidat se ke sbírce pro ADAM, která už běží pod rukama jeho kamaráda, rappera Adama „Rest“ Chlpíka. Jindy by totiž čekal až na Vánoce, kdy pořádá charitativní přenosy už nějaký ten rok. Damien zatím neupřesnil, jaký program diváky na Twitchi v neděli 7. srpna čeká, všechno se ale bude samozřejmě točit kolem her a různých giveaways.

Letos se rozhodl stanovit výběrovou částku na 60 tisíc korun. Vyzval tím své fanoušky, kterých má na Instagramu právě tolik: „Kdyby každý, kdo mě sleduje poslal jen korunu, je to tam.“ Všechny dary půjdou na charitativní účet na Darujme.cz, kde mohou přispět nejen streamerovi fanoušci, ale i všichni ti, kterým není osud převážně dětí lhostejný. Co na celou spolupráci říká paní ředitelka organizace ADAM, Marie Gerdová?

Proč právě Damien? Oslovili jste ho vy, nebo on vás?

Protože Damien nám to nabídl, protože k jeho divákům jsme ještě o autismu nemluvili. Přišlo nám to jako skvělá věc to propojit.

Myslíte si, že se oněch 60 000 Kč, které si streamer stanovil jako cílovou částku, skutečně vybere?

Věříme, že hráče zaujme problematika autismu a že je budou chtít podpořit. Takže určitě ANO!

DeeThane a jeho charitativní stream
DeeThane a jeho charitativní stream
Foto: Facebook @DeeThane
Štítky: DeeThane, charita, Twitch
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.