Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone Midseason zakončil skupiny. Jarla uzavřel složení play-off

6. 8. 2022 | 16:30 Hearthstone MČR
V pražské Vodafone PLAYzone Areně to bude vřít. Šestnáctka kouzelníků se dnes sešla, aby předvedla to nejlepší ze svých karetních dovedností. Věštit sice nebudeme, ale o přesných odhadech to dneska bude. První den Vodafone Midseasonu o dvě místenky na finále MČR totiž mohou přežít jen nejlepší čtyři hráči. Vše ale začíná skupinovou fází 4x4 ve formátu GSL.
Skupinová fáze turnaje Vodafone Midseason
Skupinová fáze turnaje Vodafone Midseason
Zdroj: PLAYzone

Devátý ročník Vodafone MČR Hearthstone čeká zatím ta nejdůležitější část letošní sezóny. Osm pozvaných a osm kvalifikovaných hráčů se o víkendu 6. a 7. srpna utká v naší Vodafone PLAYzone Areně o prize pool 10 000 Kč a hlavně také o dvě místa na finále letošního MČR. Vodafone Midseason bude opravdu velký, tak si jej nenechte ujít! Příznivci Hearthstone mohou dorazit na fandící party přímo na místo, v sobotu i v neděli.

Vše odstartuje skupinami po čtyřech hráčích v GSL formátu, pro postup dále je tedy potřeba dvakrát zvítězit, zatímco dvě prohry znamenají konec. Na streamu budeme přenášet vždy jeden vybraný duel každého kola, k vysílání kompletního dění se přesuneme až v play-off. O všem vás budeme informovat v tomto článku.

Postupující do play-offVypadnutí z turnaje
 Slovensko Benjamin „Benko“ Mravec Česká republika Milan „M1lan“ Šnajdr
 Slovensko Lukáš „Rjú“ Vícen Česká republika Ondřej „supermozek“ Svoboda
 Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský Česká republika Michal „DraGonaR“ Lhoták
 Česká republika Dominik „Eichii“ Eichenberger Česká republika David „davidek“ Lorenc
 Česká republika Matyáš „Matty“ Kalužný Česká republika Ondřej „JaMMeX“ Wohlrab
 Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek Česká republika Michal „Misaks“ Syrovátko
 Česká republika Václav „Couchees“ Kubíček Česká republika Vojtěch „Crtk“ Dluhoš
 Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil Česká republika Tomáš „Baron Fousek“ Hříva

UPDATE 18:15 – Skupiny jsou uzavřené. Couchees v další sérií na pět her porazil Barona Fouska, který tuhle prohru nenapravil ani proti Jarlovi, jenž mu nedal žádnou šanci. Úřadující mistr jde do vyřazovací části s další výhrou 3:0. Až na zaváhání proti Shamanovi je tak nezastavitelný, horší nasazení jej však může mrzet.

UPDATE 16:50 – Další důležitý zápas je u konce, Norwis ve velké bitvě udolal Crtk 3:2, který se tím pádem loučí. Nyní se čeká na dohrání souboje Couchees vs. Baron Fousek, vítěz postoupí do play-off, zatímco poražený o druhé postupové místo bude muset vyzvat Jarlu. Před tak těžký úkol se určitě nikdo nechce stavět. Tento decider bude dohrán mimo stream, nechť započnou vyřazovací bitvy o věčnou slávu!

UPDATE 16:35 – Jarla si vyčistil hlavu a po reverse sweeup od Coucheese se vrhl na Misakse. Hráč bez organizace bohužel odnesl hněv zkušenějšího soupeře. Za stavu 2:0 se sice mohl obávat další otočky od Shamana, ta ale nepřišla. Misaks tak podobně jako JaMMeX v turnaji končí. Současně jsme poznali také pátého účastníka play-off, Matty zvítězil podruhé 3:0 a patří mezi nejdominantnější hráče skupinové části.

UPDATE 15:30 – Po pěti hodinách bojů máme konečně uzavřené první kolo. Velkým překvapením jeho závěru byla prohra Jarly nad nováčkem mezi elitou Coucheesem. Úřadující mistr ČR tak má nůž na krku a musí nyní dvakrát zvítězit. Jeho druhým oponentem bude Misaks, jenž po delším čekání půjde na stream.

UPDATE 14:45Norwisův den je opravdu nešťastný. Na turnaj se kvůli českým železnicím opozdil a po příjezdu vstoupil do zápasu porážkou, což následoval nespočítaný lethal ve hře druhé. Matty pilotoval svého Skeleton Mage naprosto precizně a dokráčel k čisté výhře 3:0. Nyní se bude čekat na dohrání dalších duelů.

UPDATE 14:30 – Známe další dva postupující hráče do play-off. Pardub jednoznačně dokázal přejet DraGonaRa, kterého tím vyřazuje. Šlo už o jeho druhou výhru 3:0, i když mezi tím si zažil jednu prohru. Dalším postupujícím se stal Eichii, jenž pro změnu ukončil snažení Davídka. Polovina skupin je tak za námi.

UPDATE 13:45 – Tak jsme poznali první dva účastníky play-off, shodou okolností jde o jediné dva slovenské hráče na turnaji. Rjú mimo stream porazil Parduba 3:1, v dodatečně vysílaném duelu pak Benko udolal Eichiiho 3:2. Poražení hráči však mají ještě jednu šanci. My se ale nyní přesuneme zpět do 1. kola, protože opoždění hráči dorazili speciálním expresem a jsou připraveni. Norwis ve vysílaném zápase vyzve Mattyho.

UPDATE 13:00 – Takhle rychlou sérii nikdo opravdu nečekal. DraGonaR začal sérii Imp Warlockem a po první vyrovnané hře nastolil tak vysoké tempo, že za pár minut bylo hotovo. Ve druhé části partie mu to přišlo proti Shamanovi tak dokonale, že soupeře ukončil za 60 sekund! Supermozek tak jako první končí, krátce na to jej následoval i M1lan. Na stream jako nekomentovaný zápas přidáváme duel Eichii vs. Benko.

UPDATE 12:15 – Pro první streamovaný duel jsme si vybrali souboj Eichiiho s M1lanem. Eichii se svým Mágem skutečně čaroval, M1lan sice za stavu 0:2 vyhrál mirror, ale více už skóre zkorigovat nedokázal a Eichii zvítězil 3:1. Mimo to se odehrála i další čtveřice úvodních zápasů, nejvíce dominantní byl Pardub. Na zbylé tři duely prvního kola si ještě musíme počkat, protože hráči se stali obětí železničního kolapsu a do turnaje vstoupí o pár hodin později. O přežití se na streamu nyní utkají supermozek a DraGonaR.

     Zápasy prvního kola skupin
    Skupina A Česká republika Crtk vs.  Česká republika JaMMeX – 3:1 Česká republikaNorwis vs.  Česká republika Matty​ – 0:3
    Skupina B Česká republika Eichii vs.  Česká republika M1lan – 3:1 Slovensko Benko vs.  Česká republika davidek – 3:1
    Skupina C Slovensko Rjú vs.  Česká republika supermozek – 3:2 Česká republika Pardub vs.  Česká republika DraGonaR – 3:0
    Skupina D Česká republika Jarla vs.  Česká republika Couchees – 2:3 Česká republika Misaks vs.  Česká republika Baron Fousek – 1:3
     Zápasy o postupZápasy o přežití
    Skupina A Česká republika Crtk vs.  Česká republika Matty – 0:3 Česká republika JaMMeX vs.  Česká republika Norwis – 0:3
    Skupina B Česká republika Eichii vs.  Slovensko Benko – 2:3 Česká republika M1lan vs.  Česká republika davidek – 2:3
    Skupina C Slovensko Rjú vs.  Česká republika Pardub – 3:1 Česká republika supermozek vs.  Česká republika DraGonaR – 0:3
    Skupina D Česká republika Couchees vs.  Česká republika Baron Fousek – 3:2 Česká republika Jarla vs.  Česká republika Misaks – 3:0
     Rozhodující zápasy o postup
    Skup. A, B Česká republika Crtk vs.  Česká republika Norwis – 2:3 Česká republika Eichii vs.  Česká republika davidek – 3:2
    Skup. C, D Česká republika Pardub vs.  Česká republika DraGonaR – 3:0 Česká republika Jarla vs.  Česká republika Baron Fousek – 3:0

    Výhry v turnaji:

    • 1. místo - postup do finále MČR + 5 000 Kč
    • 2. místo - postup do finále MČR + 3 000 Kč
    • 3. místo - 300 bodů + 2 000 Kč
    • 4. místo - 250 bodů
    • 5. – 8. místo - 200 bodů
    • 9. - 12. místo - 180 bodů
    • 12. - 16. místo - 150 bodů

    Orientační harmonogram:

    • Sobota 6. srpna
      11:15 – vybraný zápas 1. kola skupin
      12:30 – vybraný zápas 2. kola skupin
      13:45 – vybraný zápas 3. kola skupin
      15:00 – 1. čtvrtfinále
      16:15 – 2. čtvrtfinále
      17:30 – 3. čtvrtfinále
      18:45 – 4. čtvrtfinále
      pozn.: někteří hráči začnou své putování později, důvodem je kolaps železniční sítě
    • Neděle 7. srpna
      12:00 – 1. semifinále
      13:30 – 2. semifinále
      15:00 – zápas o 3. místo
      16:30 – finálový duel

    Turnajem provázejí Ondřej „Skeri“ Škeřík + Matěj „Tecik“ Šturma a Michal „RybkaPipka“ Rybák + Robert „Synthetic“ Vávra. Jak na tom po úterní expanzi jsou, si můžete přečíst v předturnajových odhadech ohledně nejsilnějších karet nového přírůstku. Nebo si můžete raději prohlédnout decklisty všech hráčů.

        Partneři Vodafone MČR Hearthstone
        Partneři Vodafone MČR Hearthstone
        Foto: PLAYzone
        Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.