Přejít k hlavnímu obsahu

Obhajoba titulu mistra ČR? Inside Games se toho nebojí!

10. 8. 2022 | 21:02 Brawl Stars MČR mobile
Co pokud jste se stali mistry České republiky v mobilních hrách? Trofej je sice vaše, ale za rok se vám ji budou pokoušet sebrat dychtiví hráči. Jak k obhajobě titulu přistupují lonští mistři? O to se s námi podělil Vojtěch Klapuch, CEO týmu Inside Games.
Vítězové loňského Samsung MČR
Vítězové loňského Samsung MČR
Zdroj: PLAYzone

Zájemce o post mistra České republiky čeká dlouhá a strastiplná cesta. O tom, co tomu předchází a jak se nejlépe připravit, jsme se rozepsali v našem návodu. Co ale poté, co Samsung MČR vyhrajete? Nejen na tuto otázku nám odpověděl CEO Inside Games, Vojta Klapuch, jehož tým minulý rok vyhrál Samsung MČR.

Musíme ale začít od začátku. Pokud jste úplně neznámým týmem a potřebujete se v MČR kolotoči zorientovat, stačí se řídit naším návodem. Pokud už jste MČR vyhráli a jdete do toho znovu, začne pro vás dost náročné období. Jak píše Vojtěch Klapuch, členové týmu mají kromě hraní i dost mediálních povinností. Navíc to, že jste vyhráli, vám nezajišťuje místo v týmu. Soupisky se totiž většinou obměňují začátkem roku i během hráčské pauzy, a tak se klidně může stát, že vaše teplé místečko někdo nahradí, nebo vy sami odejdete tam, kde máte lepší angažmá.

Letošní obhajoba? Je to nová sezóna, takže se začíná od znova. My jsme pro tuto sezónu obměnili soupisku, takže to vnímáme tak, že spíš prostě chceme urvat co nejlepší výsledek a případná obhajoba bude třešnička na dortu,
vysvětluje Vojta Klapuch, CEO Inside Games.

Tým spolu musí trávit co nejvíce času, to je jasné. Ne vždycky to ale vyjde a může se tak stát, že se na živo se spoluhráči uvidíte třeba až na Midseasonu, tak, jako se to stalo Vojtovi a jeho týmu. Sladit se a naladit na stejnou vlnu potřebují všichni, a tak se to ani vám asi nevyhne. CEO Inside Games popisuje, jak to mají oni: „Prvně se s týmem snažíme poznat co nejvíce osobně, probíhají různé online cally, pak ideálně bootcamp.“

Tým by samozřejmě měl trénovat co nejvíc pohromadě. Klidně se ale může stát, že jeden z vašich hráčů bude v zahraničí. Před takovým problémem stála Brawl Stars soupiska v ING s hráčem Xiak, který hraje i za zahraniční tým a je tak těžké se občas sladit s jeho harmonogramem. S ideálním time managementem to ale jde a připravit se na oponenty pečlivým studiem je základ. Jak to probíhá v Inside Games? 

„Kluci většinu oponentů z CZSK scény znají, takže ví jak hrají a tím se mohou dobře individuálně připravit na každého oponenta“, říká CEO týmu.

Vítězný tým Midseasonu, Inside Games
Vítězný tým Midseasonu, Inside Games
Zdroj: PLAYzone.cz

Tým funguje, hráči hrají úžasně a skoro vůbec vám to nedrhne. Říkáte si, že tohle je ten tým, se kterým proniknete do světa a podmaníte si Evropu? Hráč vám může jeden den přijít na trénink a říct, že nemůže hrát, protože přechází jinam. Nebo, že si zlomil ruku a nemůže hrát. Váš sen o vítězství se tak rozplyne jak pára nad hrncem. Pokud se ale nic takového nestane, podle Vojty Klapucha byste se měli snažit obměňovat hráče co nejméně. Nejenže budete stát na začátku a shánět, slaďovat a trénovat nové hráče, ale ještě k tomu přijdete o ty vážně dobré.

Naším cílem je s hráčem pracovat co nejdéle! Ovšem naše scéna v tomto ještě pokulhává a hráči často chtějí měnit po sezoně prostředí nebo hráčské složení týmu,
uvedl Vojtěch.

Pokud budou vaši hráči skutečně úspěšní, nevyhnou se otázkám redaktorů a rozhovorům, dost často budou i před kamerou a budou muset zvládat také fanoušky. To vše by správný tým podle Vojtěcha měl hráče naučit. Musí se s nii pracovat i po marketingové stránce, aby sami sebe vnímali jako brand a značku, kterou lze vylepšovat dál a dál. Pokud svým hráčům budete hradit cesty, jen jim to pomůže. Jak je na tom tým Vojty Klapucha?

„Pracujeme s nimi i po mentální a marketingové stránce, snažíme se, aby hráči měli základní media coaching a zvládali práci s kamerou, rozhovory apod. Kromě toho mají od nás hráči plný servis v podobě hrazených cest, ubytování, týmové oblečení a další věci, které jsou už dneska takovou normální věcí.“

Tohle všechno a samozřejmě mnohem víc čeká nejen na obhájce titulu. Vše je ale nakonec jen o tom, zda dokážete porazit svou konkurenci.  Inside Games mají v tomhle naprosto jasno. „Konkurenci kluci vnímají, sledují a připravují se na ní“.

Stejně, jako Inside Games, i vy se můžete připravit na letošní grand finále Samsung MČR v Brawl Stars. To proběhne 13. a 14. srpna ve Vodafone PLAYzone Areně, která se nachází v pražském Westfieldu na Chodově. Pokud se na místo dostat nemůžete, právě pro vás tu je náš Twitch, kde můžete všechny zápasy sledovat.

Partneři Samsung MČR
Partneři Samsung MČR
Zdroj: PLAYzone.cz
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.