Přejít k hlavnímu obsahu

Nejfamóznější play loňských mistrů ČR Inside Games? Komentátoři mají jasno!

11. 8. 2022 | 18:00 Brawl Stars MČR mobile
Loňské Samsung MČR nabídlo nespočet zajímavých momentů. Co se týče Brawl Stars, tam jsme se zeptali našich dvou komentátorů, Skeriho a Richieho. Jaký play byl ten top pro tým Inside Games a hlavně, jak se proti něčemu takovému bránit?
MČR v BS
MČR v BS
Zdroj: PLAYzone

Rozdíl mezi tím, kdo vyhraje a kdo bude poražený, je u multiplayerové hry často pouhý jeden skvěle zahraný tah, který dostane tým protivníků na lopatky. O playe, které vyhrávají celé zápasy a turnaje, není nouze ani v esportu. Spousty takových momentů jsme mohli vidět na loňském Samsung MČR, kde si vítězství luxusním playem urvali Inside Games, kteří letos budou obhajovat. Jak to vidí komentátoři? Který z playů byl nejlepší a jak se proti něčemu takovému vůbec bránit?

Richie
Richie
Zdroj: PLAYzone.cz

Richard „Richie“ Jarošík

„Za mě určitě třetí hra v brawler ballu, kdy Koshar za Jackie přitáhl soupeře a odkryl bránu pro Franka, kterého hrál Mata. Takový play je proveditelný pouze při opravdu velmi čisté týmové komunikaci. Sledovat pohyb protihráčů, i spoluhráče. MVP v tomhle playi byl Koshar, který to načasoval perfektně. Nemohl už déle čekat, jinak by Matu soupeř zabil. A jak se bránit? Sledovat, zdali má soupeř nastackovanou ultimatku a být připravený na play, co chce zahrát“, myslí si Richie. Je nutno podotknout, že tah, který zahrál objektivně pozitivní Mata byl trefený na hlavičku a tým tak celý zápas dokázal vyhrát. Zato Richieho kolega Skeri to vidí jinak.

Skeri
Skeri
Zdroj: PLAYzone.cz

Ondřej „Skeri“ Škeřík

„Z mého pohledu je alfou a omegou úspěchu v Brawl Stars schopnost adaptovat se na vývoj, pokud hra nejde úplně vaším směrem. Nejlepší ukázkou bývá obranná činnost v módu Brawl Ball, teda variace na klasický fotbálek, když přijdete o některého ze spoluhráčů. Často vidíme, že týmy se spíše ženou za vstřeleným gólem nebo urputně bojují o střed mapy ale směrem dozadu může výkon trochu pokulhávat. Ukázkovým příkladem toho, jak to udělat, je Salty, loňský mistr republiky, který ve finále MČR předvedl precizní defenzivu a díky tomu dotáhl svůj tehdejší tým k titulu. 

A jak ho napodobit? Není to snadné, ale v obraně se snažte hlavně hrát o čas, než se vrátí do boje vaši spoluhráči, nebo než najdou dobrý úhel na nepřítele. Bezhlavá agresivní hra často nadělá víc škody než užitku, takže klidná hlava je váš nejlepší přítel. A i kdyby to nešlo hned, za finálový víkend Samsung MČR jistě přijde spoustu momentů, ze kterých bude moci okoukat, jak na to!„ myslí si o nejlepším playi minulého Samsung MČR komentátor Skeri. Co se hráči musí nechat je, že to byl play, který markantně přispěl k tomu, aby tým Inside Games vyhrál Samsung MČR. 

Je otázkou, kdo jakým playem diváky a komentátory ohromí tento rok. Bude to vítězný tah na branku znovu z týmu Inside Games, nebo zazáří někdo nový? O tom se ostatně můžete přesvědčit už 13. a 14. srpna, kdy se koná grand finále Samsung MČR v Brawl Stars o prize pool ve výši 60 000 Kč. Finále komentují Skeri, Richie a Ogy, všichni se těší jak na fanoušky, tak na pořádnou dávku atmosféry. Zápasy můžete sledovat naživo z Vodafone PLAYzone Areny a dát si k fandění nějaký ten drink, nebo z pohodlí domova na našem Twitch kanále.

Partneři letošního Samsung MČR
Partneři letošního Samsung MČR
Zdroj: PLAYzone.cz
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.