Přejít k hlavnímu obsahu

Nový začátek! Budou Copenhagen Flames opět černým koněm turnajů?

13. 8. 2022 | 21:48 Counter-Strike 2 Přestup
Copenhagen Flames se v posledních měsících proslavili ve světě CS:GO. Dánové na velkých akcích předváděli ve stínu největších hvězd perfektní výkony a zasloužili si uznání po celém světě. Výsledkem této práce bylo prodání hráčů do TOP organizací, přičemž tým nedávno oznámil i novou pětku okolo Thomase „⁠birdfromsky⁠“ Due-Frederiksena.
Nová pětice CPH Flames
Nová pětice CPH Flames
Zdroj: Copenhagen Flames

Velká jízda CPH Flames se začala rodit ke konci loňského roku, kdy nicoodozroeJ, jabbi, Zyphon a HooXi od průlomového vystoupení na IEM Fall završili rok hladkým postupem do Legends fáze PGL Majoru ve Stockholmu.

Po příletu ze Švédska na povrch vyplavaly informace, že vedení chce svůj tým prodat pod jinou značku. Logický tah, který mohl přinést spoustu peněz. Zájem měli Complexity, ti však z obchodu nakonec sešli. A to byla osudová chyba.

I když to ze začátku roku nemuselo vypadat růžově, tým svoji formu vyšperkoval, podobně jako loni, přesně na Major a v Antverpách dokráčel až mezi osm nejlepších, což mimo jiné přineslo i skvělé 9. místo v žebříčku HLTV. Už nebylo pochyb o kvalitě hráčů, nabídky se začaly ozývat ze všech koutů. Nikdo nechtěl zopakovat omyl Complexity.

A jak to nakonec dopadlo? Mladého talenta jabbiho ulovili Heroic, roeJ a nicoodoz zamířili do fnatic a IGL HooXi je dokonce spojován s G2 Esports. Copenhagen Flames si musí mnout ruce, prodat skoro celý tým do špičkových evropských organizací se totiž nepodaří jen tak. 

O podobnou jízdu se teď budou chtít pokusit i se zbrusu novou soupiskou, která je pracovně označována jako „Flames CS:GO 3.0“. Ostříleného raalze a kapitána birdfromsky doplní rifleři z ex-MAD Lions, TMB a b0RUP, přičemž roli snipera zaujme mladý hráč a jediný cizinec v týmu, Iulian „regali“ Harjău. Žádné hvězdy to sice nejsou, ale všichni si jsou vědomi toho, kam až to dotáhla minulá pětka.

„Jedná se o zcela nový projekt s novými hráči a novým personálem, což znamená, že začínáme od nuly. I když víme, že je to proces, který vyžaduje čas, naším cílem je díky tvrdé práci a odhodlání co nejdříve proniknout do první třicítky světového žebříčku HLTV,“ osvětlil týmové plány šéf Philip „tekziNz“ Karsbøl.

Nová soupiska Copenhagen Flames:

 Dánsko Thomas „⁠birdfromsky⁠“ Due-Frederiksen
 Dánsko Rasmus „⁠raalz⁠“ Steensborg
 Dánsko Johannes „⁠b0RUP⁠“ Borup
 Dánsko Thomas „⁠TMB⁠“ Bundsbæk
 Rumunsko Iulian „⁠regali⁠“ Harjău

 Dánsko Benjamin „⁠cube⁠“ Stabell (trenér)

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.