Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská delegace je kompletní. Známe všechny účastníky mistrovství světa!

15. 8. 2022 | 11:50 VALORANT Reportáž
Ve všech regionech proběhly kvalifikace, které doplnily seznam nejlepších týmů této sezóny, které se poperou o světový trůn Valorantu. Na cestu do Istanbulu se za Evropu k Fnatic a FPX přidává také Team Liquid a reprezentující trojice je kompletní. Jejich cesta ale byla obrovsky obtížná.
TL ScreaM
TL ScreaM
Zdroj: VCT

Last Chance Qualifier byla poslední možnost pokračovat v letošní sezóně. Poslední možnost podívat se na mistrovství světa, které se za dva týdny uskuteční v Istanbulu. Všechny regiony mají kvalifikaci za sebou, včetně Evropy. Jediný český účastník MONSTEERR bohužel vypadl hned zpočátku, rukou stříbrných medailistů z posledního světového šampionátu M3 Champions. Sestava bez organizace se probojovala do evropského grand finále jako první, když před jeho branami srazila v neuvěřitelném zápase na kolena Team Liquid.

Do té doby TL neztratil ani mapu, ale najednou mu hrozil konec. Při druhém pokusu o vstup do závěrečného klání kvalifikace jim soupeře dělala sestava G2 Esports, která ve spodním pavouku probudila monstrum. Jenže po opět neskutečné bitvě hráči TL svou druhou šanci využili a čekala je odveta. Do zápasu nešli jako favorité, ale šance určitě nebyla nulová.

První mapa padla ve prospěch M3C a vše nasvědčovalo, že se bude opakovat scénář z posledně. Ale když nadešlo poslední, rozhodující kolo druhé mapy dokázal naprosto brilantní taktikou skóre vyrovnat. To byl začátek konce.

Na třetí mapě legendární headshot mašina Adil „ScreaM“ Benrlitom připomněla, kde se vzala tato přezdívka. Navíc je v podstatě jediný, který na scéně hraje Phoenixe, zapomenutého duelistu. Jkou show s ním předváděl, byla radost pohledět.

Na rozjetou mašinu naskočil na čtvrté mapě i Elias „Jamppi“ Olkkonen. Společně naprosto zdemolovali M3C a jejich naděje. TL si tedy vysloužil poslední vstupenku na Champions 2022 a doplní tak FPX a Fnatic v reprezentování regionu EMEA.

Kvalifikované týmy
Kvalifikované týmy
Zdroj: VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.