Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlédnutí za Vodafone Midseason z komentátorského křesla

18. 8. 2022 | 20:00 Hearthstone Rozhovor
Už to budou dva týdny, co se šestkáctka nejlepších tuzemských hráčů sešla v pražské Vodafone PLAYzone Areně, aby si to rozdala o první dvě místa na Vodafone MČR ve hře Hearthstone. Jak na tuto první offline akci po opravdu dlouhé době zpětně pohlíží naše komentátorská čtyřka?
Vodafone Midseason: ohlasy komentátorů
Vodafone Midseason: ohlasy komentátorů
Zdroj: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík

Vodafone Midseason turnaj přinesl pár překvápek a krásných playů. Nejvíce budu vzpomínat asi na neotřelý deckbuilding slovenského divotvůrce s přezdívkou Rjú, precizního Benka a jeho Miracle Rogue nebo na Mattyho ohromující sobotní skóre 9-0. Co se konkrétních playů týče, těžko vyzdvihnout pouze jeden, bylo krásné sledovat, jak rychle se startovní pole popralo s nástrahami nové expanze. A taky jsem rád, že viděl svůj první missnutý lethal v duelu dvou hráčů z české špičky. Číslo 11 bude jednoho z nich ještě asi ještě nějakou chvíli budit ze sna.

Skeri a Tecik ve Vodafone PLAYzone Areně
Skeri a Tecik ve Vodafone PLAYzone Areně
Foto: PLAYzone

Matěj „Tecik“ Šturm

Midseason nám mohl nabídnout mnohá překvapení. Velkým překvapením byl za mne jednoznačně Couchees, kterému se podařilo nejen přehrát českého grandmastera Jarlu a postoupit ze skupiny, ale také si v sobotu vybojoval vítězství i ve čtvrtfinále nad Norwisem a postoupil do nedělní části turnaje. 

Eichii ktery již od začátku tohoto roku předvádí konzistentní výsledky potvrdil svoji dominanci a pouhé zaškobrtnutí ve finále ho dělilo od prvního místa. 

Atmosféra kterou nám ale přinesla Vodafone PLAYzone Arena byla skvělá. Všichni hráči se skvěle bavili a na některé dolehl i stres z jejich první větší akce. Viděli jsme jak jednoznačné série, které trvaly všechny hry dohromady 17 kol, stejně tak i napínavé hry do posledních kol. 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, divákům ať už v aréně nebo na streamu za skvělou atmosféru, Benkovi s Eichiim pogratulovat k postupu na samotné MČR a ostatním popřát hodně štěstí při sbírání bodů a naviděnou při samotném finále MČR!

Komentátoři Vodafone Midseason
Komentátoři Vodafone Midseason
Foto: PLAYzone

Robert „Synthetic“ Vávra

Po letech můžu říct, že jsem se na offline akci opravdu bavil. Když dám stranou rivalitu, která patří do jakékoli soutěže, tak se jednalo o naprosto pohodový turnaj, který jsem si vychutnával jak za komentatorským pultem, tak v lounge u pivka, kde jsme sledovali ostatní zápasy. Jsem opravdu šťastný, jakým způsobem dospěla celá komunita, dalo by se říct, že za ta léta se z rivalů stali dobří kamarádi a nový členové jsou vítáni s otevřenou náručí. Možná to celé zní jako jedno velké klišé, ale po těch VKV, které byly za mé doby, jsem za to opravdu happy. Myslím že je zbytečné rozebírat jakékoli playe, konec konců si celý turnaj může každý pustit ze záznamu. Za mě perfektní akce.

Synthetic a Rybka
Synthetic a Rybka
Foto: PLAYzone

Michal „RybkaPipka“ Rybák

Přátelé, je čas se ohlédnout za Midseason Hártštoun turnajem v PLAYeone Areně! Na turnaj jsem se neskutečně těšil a s úsměvem na rtech musím konstatovat, že ani v nejmenším nezklamal. Nové karty, nová aréna, pár nových jmen a všechno do sebe zapadlo, jako při zacvaknutí posledního dílku lega Hvězdy Smrti.

Těžko vybírat nejlepší moment, nebo největší překvapení, protože to fungovalo jako celek. Synťova legendární kuchyně i hlášky - velký dík za společný komentování. Koučísova nakažlivá radost, Mattyho návrat do arény, Norwisův bezchybně missnutej letál pro diváky. Dragonarův šťouch ve dvě ráno alá Ronnie O'Sullivan, Dubův popátopivsonovej lineup bez klíčových karet a asi bych mohl pokračovat..

Velký dík i hlavní komentátorský dvojici Skerimu a Tecikovi, který si nás vzali pod křídla. Myslím, že komentovat pár dní po expanzi není žádná sranda a kluci to zandali skvěle - jestli v záznamu uvidím Vakojezevce v akci, tak mu pošlu taky stížnost!

V neposlední řadě ohromná gratulace lidem na bedně: Benko, Ušák, Matty, WP WP WP! Myslím si, že s tím epickým vyhlášením a diplomama to má mnohem větší váhu než ty virtuální internetovky, který bych všechny zakázal.

Závěrem ještě dík všem, který byli součástí akce, bylo fajn vás zase vidět.

No a vlastně ještě něco k PLAYzone Areně. To místo je naprosto super, perfektní jídlo, dobrý pivo, skvělá obsluha, velký plátno, a hlavně stoly, kde můžeš hrát Bang! v 10 lidech. Takže doufám, že na MČR se sejdeme ještě v hojnějším počtu, já přijdu určitě jako komentátor, nebo aspoň jako divák, jestli Vakojezevec vyhraje svou bitvu...

Sponzoři Vodafone MČR
Sponzoři Vodafone MČR
: PLAYzone
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.