Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra nových sestav! První velká akce po letní pauze na streamu PLAYzone

18. 8. 2022 | 21:00 Counter-Strike 2 Preview
Letní oddych od kolotoče turnajů je definitivně pryč. Už tento týden začaly kvalifikace na IEM Road to Rio, teď se do všeho přidává i cyklus BLAST Premier. 19. až 28. srpna poběží podzimní rozřazovací skupiny, kterých se zúčastní i FaZe či NAVI. Sledujte úvodní zápasy druhé půlky sezóny exkluzivně s česko-slovenským komentářem i na našem streamu!
BLAST Premier na PLAYzone
BLAST Premier na PLAYzone
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Fall Groups 2022 nabídne dvanácti partnerským týmům rozdělených do tří skupin prize pool ve výši 175 tisíc dolarů, přičemž rovná půlka postoupí na podzimní finále, odkud vede cesta až na to světové. Vše se odehraje v Kodani, zápasy play-off jsou naplánovány v Royal Aréně.

Na úvod se odehraje důležitá skupinová GSL fáze, která v BO1 zápasech určí nasazení jednotlivých celků do play-off. Postupují všichni, první bude mít nad posledním samozřejmě výhodu.

Vítězové skupin se totiž automaticky dostanou do třetího kola vyřazovací fáze, odkud už je jen jediná výhra dělí od postupu na finále. Týmy na druhých místech začnou ve 2. kole, zatímco třetí a čtvrté týmy budou muset bojovat od začátku. Na finále poté odletí tři vítězové třetích kol, zbylá trojice se určí ve fázi „poslední šance“, kde se odpadlíci z druhých a třetích kol v jednom jediném BO3 zápase utkají o poslední vstupenky. 

Skupiny BLAST Premier Fall Groups
Skupiny BLAST Premier Fall Groups
Foto: BLAST Premier

České fanoušky zaujme skupina A díky Adamu „NEOFRAG“ Zouharovi, který se spoluhráči v OG naostro otestuje posilu degstera. Posilu mají i Vitality, Spinx se bude snažit žlutočerné barvy vrátit do starých kolejí. Zajímavé bude sledovat i Astralis, kteří chtějí postoupit, zároveň však nutně potřebují hrát otevřené kvalifikace na IEM Road to Rio.

Skupina B má jasného favorita. NAVI, by ale neměli hrát se s1mplem. Complexity změnili snipera, juniora nahradil Evropan hallzerk. Největší pozornost skupiny, možná i celého turnaje, budou upoutávat G2 Esports. HooXi a jks, to jsou nové akvizice nadupaného celku. Posledním účastníkem skupiny jsou Liquid, se kterými bude nadále hrát YEKINDAR.

Finální oddíl C čítá nejen světovou jedničku FaZe, ale i třeba Heroic. Ti poslali do Sprout refrezhe, z CPH Flames naopak přišel jabbi. Dále se tu nachází BIG, kde se do hlavní sestavy vrátil k1to. Roli outsidera zaujímají severoameričtí Evil Geniuses.

Z výčtu jmen a změn si můžeme být jistí, že o zábavu nebude nouze. Kdo začne druhou sezónu lépe, sledujte i na našem Twitch kanále, kde je pro vás exkluzivně zajištěn česko-slovenský komentář. Tak neváhejte přijít, zábava zase začíná!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.