Přejít k hlavnímu obsahu

Xnapyho vyvolení jsou stříbrní! Za vítěznou Itálií zaostali jen o pár bodů

Letošní Riot Summer Rumble v rámci Twitch Rivals měl opravdu neskutečný finiš. Dva adepti na celkové vítězství byli před závěrečným VALORANT finále těsně vedle sebe, rozhodnout tak muselo přímé VALORANT klání mezi Xnapyho svěřenci (Team East) a týmem Itálie.
Xnapy na Twitch Rivals
Xnapy na Twitch Rivals
Zdroj: Xnapy

Tři tituly od Riot Games, League of Legends, VALORANT a Teamfight Tactics, byly hracím polem pro 10 různých celků. Třídenní akce Twitch Rivals začínala nabírat na obrátkách už od počátku a před závěrečným dnem situace pro Xnapyho tým vypadala slibně, jak popisujeme v předchozím článku. Team East zdolal poslední den ve finále League of Legends turnaje Francii a zajistil tak přísun cenných 120 bodů.

Dalších 80 bodů zařídila TFT sekce, která to dotáhla na čtvrtou pozici. Ve hře o celkové vítězství byla také Francie, jež si odnesla 100 bodů za druhé místo z LoLka a další stovku za TFT. O celkovém pořadí tedy rozhodoval VALORANT a Xnapyho delegace, složení ze dvou Čechů Martina „spajKK“ Beneše a Jana „soRa“ Kaipra, dvou maďarských střelců a jednoho slovinského kolegy, v semifinále čelila právě Francii.

Celou sérii museli otáčet skóre, ale stroj šlapal, jak měl, čímž si kluci zajistili postup do finále a vyřadili Francii z boje o titul. Soupeř zbyl pouze jediný, Itálie po slabším LoLku ovládla finálové lobby v TFT a totéž chtěla zopakovat i v FPS titulu. Boj to byl napínavý, rozhodovalo se až na třetí mapě, kde se prodlužovalo hned čtyřikrát. Nakonec se ale radovala sestava pověřená italskou streamerkou Melanií „Lilyane“ Santamaria.

Tým s českým kapitánem a hráčským zastoupením si tak z celkového prize poolu 50 tisíc dolarů odnáší v přepočtu 185 tisíc korun. Prohra o pouhých 10 bodů zabolí, i přesto Team East nezklamal a hlavně zabavil diváky na Twitchi, což je přece jenom hlavním cílem celého konceptu soubojů streamerských hvězd.

Závěrečné pořadí
PoziceTýmPočet bodů
1Team Italia310
2Team East300
3Team France290
4Team Türkiye240
5Team Nordics205
6Team Deutschland200
6Team España200
8Team Polska165
9Team UK150
10Team MENA145
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.