Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen mění spoluhráče! TOP 5 tým světa se odhodlal k překvapivé změně

26. 8. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Čtvrtá letošní změna v sestavě MOUZ je ta nejvíce nečekaná. V posledních týdnech to vypadalo, že tým začal jít správným směrem, odměnou byl například posun na 5. místo světového žebříčku. Skutečnost je ale jiná a myšáci se rozhodli posílit už o třetí produkt vlastní akademie.
Dorian „xertioN“ Berman
Dorian „xertioN“ Berman
Zdroj: MOUZ

MOUZ se mohou pyšnit nejlepší CS:GO akademií na světě, jelikož se jí povedlo vyhrát čtyři sezóny WePlay Academy League. Málokdo tak byl překvapený, když se německá organizace rozhodla na začátku roku vytáhnout do hlavní sestavy Ádáma „torzsi“ Torzsáse a o nějaký čas později také Jona „JDC“ de Castra. Na PGL Major Antwerp se týmu postoupit nepodařilo a nebylo jasné, co se bude dít dále.

Tým ale vydržel a odměna přišla na velkolepém turnaji IEM Cologne. MOUZ postoupili do play-off a karty se rázem obrátili. Díky okolnostem tento týden dokonce vylétli na 5. místo světového žebříčku. Zaskočit se nenechali ani otevřenou kvalifikací na EU RMR, kde hned na první pokus s poklidem uspěli. Právě pro tento důležitý turnaj je čeká bootcamp, ještě před ním ale přichází dost nečekaná informace.

Na sociálních sítích MOUZ objevila zpráva, že se organizace rozhodla posadit na lavičku Aurimase „Bymas“ Pipirase. Na jeho místě s týmem již trénuje Dorian „xertioN“ Berman, což je další velká naděje z akademie MOUZ NXT. Na jeho výkony se jistě fanoušci těší, poněkud smutnější je ale konec Bymase. Ten se s týmem chystal na TeamSpeaku na zápas, místo tréninku se ale dozvěděl, že v základní sestavě končí. Nedalo by se říci, že by Litevec hráčsky zaostával, ale realizační štáb nejspíše má své důvody ke změně.

XertioN je dalším z mnoha vycházejících hvězd izraelské scény. Na Tier 1 scéně určitě bude chtít navázat na Shahara „flameZ“ Shushana či Lotana „Spinx“ Giladiho. Premiéru na nejvyšší úrovni si nová tvář v hlavním týmu odbude v polovině září, kdy na MOUZ čeká šestnáct sezóna ESL Pro League. Následovat však bude cesta za snem každého hráče CS:GO, pouť na Major. 18leý Izraelec má všechny předpoklady, aby uspěl.

Aktuální složení MOUZ:

 Slovensko David „frozen“ Čerňanský
 Maďarsko Ádám „torzsi“ Torzsás
 Austrálie Christopher „dexter“ Nong
 Německo Jon „JDC“ de Castro
 Izrael Dorian „xertioN“ Berman

 Dánsko Dennis „sycrone“ Nielsen (trenér)
 Dánsko Frederik „acoR“ Gyldstrand (na lavičce)
 Litva Aurimas „Bymas“ Pipiras (na laviččce)

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.