Přejít k hlavnímu obsahu

KETUBOR a jeho banda usilovali o Major. Od RMR je dělily dvě výhry

29. 8. 2022 | 14:22 Counter-Strike 2 Reportáž
Boje o nejslavnější turnaj světa neprobíhaly jen v Evropě, která je pravidelně nejsledovanější. Slovenské želízko v ohni nabízela i kvalifikace v regionu Oceánie. Michal „KETUBOR“ Csontoš a jeho svěřenci z DGG Esports totiž prošli mezi australskou elitu do uzavřené části.
KETUBOR a jeho svěřenci
KETUBOR a jeho svěřenci
Zdroj: DGG Esports

Oceánie bohužel nemá vlastní kvalifikaci na Major, a tak celý tento region spadá pod asijsko-pacifické RMR. Týmy z Austrálie a okolních států tak vždy čeká tvrdý boj o jeden jediný postupový slot, kterému neunikne vůbec nikdo. I bývalá sestava Renegades, dnes hrající pod křídly ORDER, tak musela projít nekompromisním sítem. To se jí na první pokus povedlo, zatímco například VERTEX zklamali a postup vybojovali Rooster.

Právě kohouti ve čtvrtfinále přemohli DGG Esports v čele s Michalem „KETUBOR“ Csontošem. Ve druhé kvalifikaci to ale bylo jiné. S klidem prošli až do semifinále, kde vyzvali Antic Esports. V souboji pětky a šestky oceánického regionu dle HLTV.org DGG nezaváhali a spolu s Encore doplnili složení uzavřené části kvalifikace. VERTEX jakožto místní trojka opět neuspěli, když nestačili právě na posílenou sestavu Encore.

Klíčová část započala dvěma vyrovnanými šlágry. ORDER porazili Encore, zatímco DGG na třech mapách udolali Rooster. Na více už se ale bohužel nezmohli a zůstali dvě výhry od RMR. V horním pavouku nejprve nestačili na ORDER a následně padli i s Encore. Jejich jediná vyhraná mapa přitom až do třetího prodloužení. KETUBOR se však nemá za co stydět, být mezi třemi nejlepšími týmy Oceánie už je hezký úspěch!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.