Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o Rio mohou začít! Skupiny jsou nalosovány, NEOFRAG vyzve frozena

30. 8. 2022 | 10:41 Counter-Strike 2 Preview
Po ukončení otevřených kvalifikací se se postupující mančafty dozvěděly o formátu, složení i harmonogramu turnaje IEM Road to Rio RMR. Ten se odehraje na Maltě a celkem 32 účastníkům nabídne hned 16 vstupenek do Brazílie. A česko-slovenským fanouškům hned na úvod nabídne zajímavý zápas.
IEM Road to Rio RMR
IEM Road to Rio RMR
Zdroj: ESL

Evropský kvalifikační turnaj na Major v brazilském Riu má jasné složení - 12 nejlepších z květnového Majoru v Antverpách a hned 20 nejúspěšnějších ze čtyř náročných otevřených kvalifikací. Tentokrát se nezúčastní SINNERS ani žádný jiný přední CZ/SK tým, i když eSuba či Sampi.Tipsport nebyli daleko. Jedinými domácími želízky v ohni tak budou NEOFRAG z OG a frozen z MOUZ.

IEM Road to Rio RMR bude tradičně rozděleno na dvě skupiny, přičemž každá z nich nabízí hned osm vstupenek do Ria, konkrétně čtyři přímo do hlavní části a stejný počet o patro níže do Challengers. Vše se odehraje od 4. do 9. října na ostrovním státě Malta, a to švýcarským formátem, kdy je k postupu nezbytně nutné vyhrát tři zápasy a nemít více jak dvě prohry.

Kvalifikované týmy na IEM Road to Rio
Kvalifikované týmy na IEM Road to Rio
Foto: ESL

V RMR A jsou hned tři celky z první pětky světového žebříčku, přičemž nejvýše nasazeni jsou samozřejmě obhájci titulu z FaZe. Nezapomínejme ani na Spirit, kteří tehdy senzačně došli až do semifinále, či Bad News Eagles, již v srdcervoucím zápase zastavili SINNERS.

Ve skupině B se mezitím nachází nejlepší tým světa NAVI, za nímž nezaostávají ani třeba osmí OG a jedenáctí MOUZ. Ti se mimochodem potkají hned v prvním kole, takže uvidíme bratrovražedný souboj NEOFRAG vs. frozen. Zajímavé bude též sledovat dvě nové francouzské naděje Falcons s HEET.

Nezapomínejme ani na ostatní dva regiony. Amerika se skupiny dozví až po konci tamních otevřených kvalifikací, Asie si to rozdá o dvě místa v Challengers v australském Melbourne. Účastní se pouze čtyři celky (IHC, JiJieHao International, Grayhound a Rare Atom), tudíž se bude hrát GSL pavouk na maximálně jednu prohru.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.