Přejít k hlavnímu obsahu

Čeká nás evropský herní svátek, nechybí ani čeští zástupci!

1. 9. 2022 | 13:46 PUBG: Battlegrounds Preview
Evropský herní svátek ve hře PUBG: Battlegrounds se vrací! PCS míří do sedmého finále, ve hře je více než šest miliónů korun. Mezi vyvolenými, kteří si zahrají o tučnou sumu, nechybí ani tuzemští zástupci. V rámci turnaje dochází k změně turnaje, kde uzavřenou část nahrazuje play-off, v němž se představí 32 týmů. Z nich pouze polovina postoupí do grandfinále.
PCS 7 je tady!
PCS 7 je tady!
Zdroj: PUBG Corporation

Po pěti dnech otevřených kvalifikací vzešly nejlepší celky, které si zahrají mezi TOP 32 týmy Evropy. Bohužel mezi nimi budou chybět SKADE, jenž nedokázali projít skrze zrádnou otevřenou kvalifikaci. Doposud měl tento tým s českým zastoupením šanci na světový šampionát, tento neúspěch jim ale zavřel dveře.

Z regionu EU West postoupil tuzemský celek Expendables (Double, gargi, rusye a E1dam), kvalifikovat se podařilo i česko-finské sestavě Room For Improvement (Bibin, marb0). Dalšími zajímavými jmény, které fanoušci mohou znát z domácí scény, jsou PolishPower (KnorkiS, K4pii) či AustrianForce (SILERZZ).

Poprvé bylo možné postoupit i z české soutěže, v Sazka eLEAGUE uspěl tým SHEESH (ex-ENTERPRISE: jANYY, FreeKill, Grendys, Dedrix). Svůj spot ve finále obdrželi také Entropiq, dále nebudou chybět Overpeekers (ex-Team Liquid), NAVI nebo FaZe. Kompletní seznam 32 týmů naleznete na tomto odkaze.

Celá tato část obsahuje 8 hracích dní. Skupinová fáze se uskuteční 1. až 4. září, následuje eliminace od 8. do 10. září a vše uzavře Last Chance, která se odehraje 11. září. Následné grandfinále je rozděleno do 2 hracích týdnů, tedy od 30. září do 9. října. Program všech částí by měl startovat vždy v 18:00 našeho času.

Harmonogram PCS 7
DatumFáze
1. září – 4. záříSkupinová část
8. září – 10. září Eliminační část
11. záříPoslední šance
30. září – 2. říjnaGrandfinále - 1. víkend
7. října – 9. říjnaGrandfinále - 2. víkend

Co se týče formátu, hry probíhají v klasickém SUPER nastavení. 12 zápasů čeká na obě skupiny, z každé z nich postoupí čtveřice nejlepších rovnou do grandfinále. Zbylých 24 týmů čeká eliminační část, ve které se týmy rozlosují do 3 skupin a nejlepších 6 týmů postoupí do grandfinále, zatímco nejhorší 2 týmy jsou z turnaje vyřazeny. Zbývajících 16 týmů si v 6 zápasech zahraje o poslední dva sloty, všichni ostatní končí.

Skrze významnou změnu systému se celé startovní pole musí do finále teprve kvalifikovat. Z minulých let jsme byli zvyklí na pozvané týmy, v důsledku čehož například z regionu EU West postupovala pouze trojice týmů. Domácím zástupcům se tímto zvedá šance na důležitý úspěch. Celá událost se bude streamovat na oficiálním anglickém kanále, kromě toho si můžete naladit i český přenos s komentátorem snooperinem.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!