Přejít k hlavnímu obsahu

Další patch je ve hře. Food Truck, McLaren GT a další žhavé novinky

9. 9. 2022 | 14:44 PUBG: Battlegrounds Update hry
Nový kontent v PUBG se vývojáři snaží dodávat každou sezónu, někdy však vyjde i důležitý patch během ní. To je přesný příklad patche 19.2, který se zaměřuje na úpravu mapy Deston, úpravu animací či nový předmět. Taktéž byly představeny plány pro kolaboraci s McLarenem.
McLaren GT v PUBG: Battlegrounds
McLaren GT v PUBG: Battlegrounds
Zdroj: PUBG Corporation

Největších změn se dočká nejnovější přírůstek mezi mapami Deston. Zde se představí nový Food Truck, čerstvé burgery nebo zmrzlinu však určitě nečekejte. Pokud toto auto zahlédnete, měli byste se rychle schovat! Nepřátele jsou totiž blízko. Toto vozidlo nabízí místo pro čtyři pasažéry, velké okno na jedné straně navíc nabízí možnost střelby. K dispozici bude pouze na Destonu, kde se bude prohánět maximální rychlostí 120 km/h (s boostem), kromě toho místo klaksonu zahraje speciální a známou hudební melodii.

Food Truck
Food Truck
Foto: PUBG Corporation

Na řadu by mělo přijít i realističtější počasí, které může přejít od časného rána a svítání do pozdního odpoledne se západem slunce, nebo se z jasného dne může stát bouřka. Prozatím se naopak nedočkáme cyklu dne a noci, změna se taktéž neprojeví na pozici změny úhlu slunce. Uvidíme, jak velký rozdíl to bude.

Několika změn dozná i samotná mapa. Severozápadně od Riptonu přibude pár nových možností krytí i možnosti lootu. Přidané budou nové benzinové pumpy do Buxley a Cavaly, stejně jako nové struktury v oblastích Concert a Buxley nebo nové krytí na silnici vedoucí z Riptonu do Los Arcos. Detaily upravené mapy můžete najít na obrázku níže. Cílem je hráčům dát více možností se v daných oblastech pohybovat.

Optimalizace mapy Deston
Optimalizace mapy Deston
Foto: PUBG Corporation

Patch přináší také velkou úpravu animací. Cílem bylo zvýšit herní zážitek a doladění animační prezentace hry, avšak tyto změny by neměly narušit časování již zajetých animací a jejich strategii. Všechny změny by do hry měli vnést dojem ještě většího realismu, o co tedy přesně půjde?

  • Operování se zbraněmi (zejména přebíjení)
  • Pohyby zbraní (v běhu a při střelbě – jak v FPP, tak TPP)
  • Zaměření na animace, které jsou ovlivněny během či váhou
  • Pohyby hráčů – přidání počátečních a zastavovacích procesů

Novinkou na všech mapách je zcela nový předmět – Heavy Stock. Jedná se o novou pažbu a tím pádem alternativu pro zbraně, které dosud mohly mít jen Tactical Stock. Heavy Stock způsobuje nižší zpětný ráz, ale zvýšenou rychlost zamíření. V řeči čísel vám usnadní recoil control a recoil recorvery o 5%, avšak ADS speed a Hip Fire přesnost je snížena o 10%. Pokud během souboje preferujete stabilitu, tak je tato pažba pro vás to pravé. Měla by se dát použít na zbraně M416, Vector, MP5K, M249, ACE32, M16A4 či Mk47 Mutant.

Heavy Stock
Heavy Stock
Foto: PUBG Corporation

Na mapě Haven kvůli vojenské povinnosti ukončilo Abstergo Industries svou činnost a stáhlo se do ústraní. Na Taegu se pak dočkáme menších úprav krajiny, aby vzniklo více přirozeného krytí. Menších úprav se dočká taktéž Tutorial, AI Training match a Training Mode. Spolu s novinkami, které vývojáři plánují do budoucna, vzniká i nová funkce tzv. Limited Interact, jež bude v defaultním nastavení na tlačítku H.

Tato změna slouží zejména pro speciální skiny vozidel. Možnost převléknout auto totiž přichází společně s novou kolaborací. Ta se zaměřuje na Coupe RB, jenž půjde přeměnit na McLaren GT, které přibydou v obchodě jako speciální vzhled. Pokud se strachujete o zlepšené statistiky a přiblížení rychlosti reálným McLarenům, pak se bát nemusíte, jelikož statistiky vozu zůstanou nezměněny. Dokonce bylo odhaleno, jak tato kolaborace bude vypadat. Na PC se této kolaborace dočkáme 7. září, dostupné budou až do 2. listopadu.

McLaren kontejner
McLaren kontejner
Zdroj: PUBG Corporation

Pokud vám na mapách Erangel, Miramar, Taego, Sanhok, Vikendi a Deston nestačily při odpočtu startu letadla sněhové koule, jablka či fotbalový míč, tak nyní dostanete kontejner McLaren, který obsahuje vozidlo se skinem McLaren. Kontejner mohou otevřít jen majitelé skinů, po vzlétnutí letadla navíc zmizí.

S touto událostí přichází Crafter Pass, jenž nahradí další Survivor Pass a bude obsahovat předměty pro McLaren Workshop. Klasický pas by se měl vrátit v prosinci. Crafter Pass bude napěchovaný misemi pro zisk McLaren žetonů, z nichž vyrobíte předměty pro svůj vůz. Hráči si budou moci zvolit ze dvou modelů McLaren GT – Elite či Standard trim. Zakoupit si rovněž můžete poklice na kola, barvu vozidla či brzdových destiček. Součástí kolaborace budou taktéž speciální McLaren krabice, které najdete ve Workshopu.

Pokud chcete vidět novinky v akci, tak tu pro vás máme video. Kompletní změny najdete v patch notes.

Zdroj: PUBG.com
Štítky: PUBG update, McLaren
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!