Přejít k hlavnímu obsahu

Ověřené klasiky i vlastní specialitky. Jaké decky uvidíme na třetím finále?

7. 9. 2022 | 18:50 Hearthstone MČR
Začátek září se ve většině domácností nese ve znamení návratu žáků do škol. To ovšem neplatí pro našich osm kvalifikovaných finalistů, kteří tento čas museli využít k vypiplání té nejlepší kombinace čtyř balíčků. A můžeme říct, že se někteří rozhodně nedrželi zkrátka.
Přehled decklistů - 3. finále
Přehled decklistů - 3. finále
Zdroj: PLAYzone

Finále třetí turnajové série se ponese ve znamení Ramp Druida. Tomu totiž díky jeho highroll potenciálu formát LHS skutečně sedí a i z toho důvodu jej ve svém lineupu nevynechal jediný hráč. Vysoké oblíbenosti se těší také Mage, jehož uvidíme v různých variantách hned 6x. Vysoko se pak umisťují tradiční classy, jako Priest, Rogue a Hunter, které zvolila polovina finalistů. Na Paladina s Warriorem se opět nedostalo.

Rozšíření decku o 10 karet a přidání 10 životů rovněž přišlo hráčům velmi vhod. Kartu Prince Renathal nalezneme v téměř 60 % balíčků, a to přesto, že se ho jej úřadující mistr Jarla rozhodl ponechat pro turnaj v kolekci. Zbylé sloty poté zaplňují spíše netradiční varianty a osobní speciality, jež si představíme dále.

Kompletní souhrn finálových class
ClassPočetArchetypy
Druid88x Ramp
Mage64x Spooky, 2x Big Spell
Priest54x Quest, 1x Boar
Rogue43x Thief, 1x Miracle
Hunter43x Quest, 1x Face
Warlock31x Mine, 1x Curse, 1x Imp
Demon Hunter11x Relic
Shaman11x Moist

Mezi zajímavé lineupy můžeme zařadit ten Norwisův, který jako jediný svěří své štěstí do rukou Shamana, ve formě Moist. Zároveň nám ukáže i Boar Priesta. Uspěje, nebo padne za oběť tradičnějším balíčkům?

Za zmínku určitě stojí i dvojice En1gma a DraGonaR. Oba tito hráči totiž věří již dříve zmíněnému Princi Rentahalovi natolik, že jej zahrnuli do všech svých balíčků. Bude jim lineup se 160 kartami na výhru stačit?

Zkrátka se nedržel ani Tomat, toho jako jediného uvidíme tlačit soupeře s klasickým Face Hunterem. Podobně jako on uvažoval i Supermozek, který si pro rychlou 3-0 půjde s čistokrevným Imp Warlockem.

Kategorie sama  o sobě je Kronos, který se jako jediný nebojí ukázat Relic Demon Huntera, společně s Curse Warlockem. Svou specialitu si pak připravil i M1lan, a to ve formě 30karetního Big Spell Mage.

Odpovědi se dozvíme ve čtvrtek na našem Twitchi, kde od 18:00 proběhne živý přenos s komentářem Ondřeje „skeri93“ Škeříka a Matěje „Tecik“ Šturmy. Kvalitní gameplay, odměny za Huhýky – co více si přát?

Decklisty finalistů
HráčDecklisty
Jaromír „Jarla" VyskočilOdkaz
Štěpán „Norwis" ŠimekOdkaz
Petr „En1gma" BalcarOdkaz
Tomáš „Tomat“ JaniczekOdkaz
Ondřej „Kronos“ ŠtenglOdkaz
Milan „M1lan“ ŠnajdrOdkaz
Ondřej „Supermozek“ SvobodaOdkaz
Michal „DraGonaR“ LhotákOdkaz
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
: PLAYzone
Štítky: hearthstone, MČR
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.