Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí finále ovládl Norwis. K výhře mu stačily jen dva silné balíčky!

9. 9. 2022 | 13:22 Hearthstone MČR
Kvalifikační sezóna Vodafone MČR Hearthstone se pomalu blíží ke konci. Během čtvrtečního večera totiž vyvrcholilo již třetí finále turnajové série a můžeme říct, že hráči předposlední šanci na zisk bodů do MČR kvalifikace vzali opravdu vážně.
Shrnutí finále 3. série
Shrnutí finále 3. série
Zdroj: PLAYzone

Streamované čtvrtfinále nabídlo parádní duel mezi Norwisem a Supermozkem. V tom si nejprve první jmenovaný připsal výhru se Shamanem, úder mu ale hned na to vrátil soupeřův Imp Warlock. Veškerá sranda pak skončila ve chvíli, kdy do třetí hry Norwis vytáhl svého Boar Priesta. S tím už totiž nepustil ani hru a ukončil partii finálním skóre 3-1. V semifinále pak na Norwise už čekal Kronos, který se v prvním kole úspěšně vypořádal 3-2 se znovunalezeným šampiónem En1gmou. Avšak tomu ani úvodní výhra nad Shamanem nestačila, hned poté prohrál proti Boar Priestovi všechny hry a byl poslán do boje o 3. místo.

Druhá strana pavouka nabídla velmi těsnou bitvu vedoucího hráče MČR žebříčku Jarly s Tomatem. Evropský šampion byl ale nakonec se svým Mine Warlockem úspěšnější a v semifinále mohl vyzvat DraGonaRa. Ten jasně 3-0 vyřadil M1lana. Právě tohle semifinále bylo vybráno pro stream, a hned v první hře Jarla ukázal, jak soupeře zničit díky mágově heropower. Podobný průběh jsme mohli poté vidět i proti Druidovi. Zrada přišla až ve třetí hře, kdy se klíčová karta Jarlovi skryla až na samé dno balíčku. Quest Priest soupeře ale dokázal jen o kosmetickou úpravu skóre, jelikož hned v další hře dvojnásobný mistr ČR zápas uzavřel.

    Partneři Vodafone MČR Hearthstone
    Partneři Vodafone MČR Hearthstone
    : PLAYzone

    Před velkým finále čekalo diváky na streamu představení Kronose a DraGonaRa o 3. místo. Ačkoliv to zprvu vypadalo na překvapivou 3-0 v podání Kronosova Relic Huntera, tak ho v posledním tahu zradil časový limit kola a soupeřem vyrolovaný Huffer pro něj hru ukončil. Snadno si pak Quest Hunter poradil i s Curse Warlockem a série byla rázem vyrovnaná. Poslední šancí odporu byla překvapivě až hodně pasivně zahraná Rogue. Kronosovi se ale trpělivost vyplatila, a i díky šťastnému discoveru buffu si odnesl pomyslný bronz.

    Celý večer zakončilo hvězdami nabité grandfinále. Sešli se totiž dva vedoucí hráči celého MČR žebříčku a elitní hráči, Jarla s Norwisem, kteří už mají své místo na MČR prakticky jisté. Hrálo se tak spíše o finanční odměnu, čest a slávu. Reprezentant Inside Games už tradičně začal partii se svým Shamanem, se kterým urval první hru proti Mage. Ve druhé hře Jarla správně zvolil Mine Warlocka, jeho miny mu ale nebyly nic platné proti skvěle zahranému Boar Priestovi. Tomu nakonec podlehl jak s Warlockem, tak i s Druidem.

    Medailisté třetího finále série:

    • 1. místo:  Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek - 250 bodů + 1 000 Kč
    • 2. místo:  Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil - 210 bodů + 700 Kč
    • 3. místo:  Česká republika Ondřej „Kronos“ Štengl - 180 bodů + 300 Kč
    Štítky: hearthstone, MČR
    Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.