Přejít k hlavnímu obsahu

Zákaz vstupu ruským hráčům? IEM Katowice možná budou bez mnoha hvězd

12. 9. 2022 | 08:46 Counter-Strike 2 Zajímavost
Polsko společně s Pobaltskými státy představilo nové omezení týkající se ruských občanů, kteří mají nyní zakázán vstup do jejich zemí. Omezení platí i pro budoucí CS:GO turnaje, především pak IEM Katowice 2023. Pokud vše bude v následujících dnech potvrzeno, tak se ikonického klání s největší pravděpodobností nebude moci účastnit celá řada týmů a hráčů.
Ilya "m0NESY" Osipov
Ilya "m0NESY" Osipov
Zdroj: PGL Esports

Válečný konflikt na Ukrajině stále pokračuje a bohužel se nepředpokládá, že by v blízké době skončil. I proto se některé evropské země stále snaží najít způsoby, jak ruské vládě uškodit a své občany naopak co možná nejlépe ochránit. Z těchto důvodů nyní přišly s novým omezením Pobaltské státy společně s Polskem.

Toto omezení zasahuje i do světa Counter-Striku. Litva, Lotyšsko, Estonsko a Polsko se totiž rozhodly zakázat vstup do svých zemí téměř všem Rusům. Pokud se nic nezmění, zákaz nabude platnosti 19. září a výjimku budou tvořit pouze humanitární případy, disidenti a lidé s trvalým bydlištěm či nejbližší rodinou.

V ohrožení tak bude jeden z každoročně největších turnajů - IEM Katowice. Při dnešní konstelaci hráčů bychom kompletně přišli o účasti týmů, jako jsou Cloud9, Team Spirit či Outsiders. Ovlivněny by byly rovněž celky Natus Vincere, G2 Esports a OG, které by místo ruských hráčů musely nasadit náhradníky.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.