Přejít k hlavnímu obsahu

Norwis chce do čela MČR klasifikace! Kdo další postoupil na finále poslední série?

13. 9. 2022 | 18:16 Hearthstone MČR
Otevřené turnaje se v letošní sezóně Vodafone MČR Hearthstone chýlí ke konci. Další šanci měli hráči v pondělí, ujít si ji nenechalo tradičně několik desítek karetních mágů. Postoupit na finále poslední letošní série ale mohli jen čtyři, které doplní další čtyři ze čtvrtečního turnaje.
Kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
Kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Jasným favoritem horní části pavouka byl Štěpán „Norwis“ Šimek z Inside Games. Jaromír „Jarla“ Vyskočil tento turnaj vynechal, takže Norwis neváhal zaútočit na čelo MČR klasifikace. Skolit dokázal Patrika „Myschossy“ Paľovčíka i Davida „davidek“ Lorence z týmu Gifted.uRage a TOP 4 byla na světě.

Mnohem překvapivější ale bylo další jméno, které dokráčelo k postupu. Hráč s přezdívkou TazerX se nenechal zaskočit známými kouzelníky a poprvé v letošní sezóně má jistých více než 20 bodů v dané sérii. V celkovém pořadí se sice nachází až na začátku čtvrté desítky, forma před Last Callem ale bude důležitá.

Posuňme se k Michalu „JoŽo“ Jozefkovi z týmu Gravity. Ten i přes své kvality letos nepostoupil ani na jedno finále, ani na Midseason, takže přímá kvalifikace na vrchol sezóny bude chtít i štěstíčko. Slovenský hráč se ale nikdy nevzdává, což nyní potvrdil výhrou nad dvěma hráči eSuby i Michalem „Misaks“ Syrovátkem.

Čtvrtým postupujícím se stal jeho krajan Dominik „majsssster“ Furka, který reprezentuje tým Sazka.Inaequalis. Ten se nachází jen 50 bodů před JoŽem, takže také potřebuje finálový úspěch. Postup na vyvrcholení poslední letošní série si vybojoval po úspěšné čtvrtfinálové bitvě s Lukášem „Rjú“ Vícenem.

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Štítky: MČR, hearthstone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.