Přejít k hlavnímu obsahu

Napadení obchodníkem? I takovým situacím čelí streameři při vysílání z ulic

30. 9. 2022 | 07:00 Lifestyle
Vysílání se zvrhnulo v potyčku poté, co byl tvůrce konfrontován na tržišti v Amsterdamu majitelem hudebního obchodu. Ten totiž nechtěl být na kameře.
Vytočený majitel obchodu s hudbou
Vytočený majitel obchodu s hudbou
Zdroj: Twitch.tv

Takzvané IRL streamování, neboli vysílání obsahu z ulic spíše než od počítače, se v roce 2022 prudce rozšířilo napříč celou streamovací komunitou. Stalo se tak poté, co se svět začal vzpamatovávat z globální pandemie, která udržovala lidi doma.

U většiny případů setkání se s IRL streamerem je proces vysvětlování toho, co vlastně dělá za práci, vskutku zábavný. Většinou se kolemjdoucí člověk dozví něco o Twitchi a ostatních streamovacích platformách. Může se však stát, že veřejnost není nadšená z natáčení a ztráty soukromí.

Jedním ze streamerů, který tento špatný zážitek s veřejností prožil, je Reydempto. Během živého vysílání si tvůrce prohlížel sbírku gramofonových desek na prodej, když se majitel obchodu začal vyptávat, proč ho natáčí. 

Je to je moje práce!“ vysvětluje streamer na vystřiženém klipu. Majitele obchodu to však nezajímalo a začal Reydempta pronásledovat. Jakmile si obchodník uvědomil, že se jedná o živé vysílání, urazil streamera a odešel zpět ke svému obchůdku. Nepříjemá atmosféra tím ale nekončila. Naneštěstí pro Reydempta se po otravném majiteli obchodu k tvůrci přidal muž na invalidním vozíčku a začal jej sledovat. Podsouval mu přitom, že je ignorant. 

Poté se Reydempto na svém oficiálním Twitter účtu k celé situaci vyjádřil a zároveň ji vysvětlil svými slovy. Majitele na kameře neměl, dokud ho nezačal pronásledovat.

Naštěstí nedošlo k žádné větší vyhrocené situaci a všichni účastníci odešli bez jakýchkoliv zásahů či zbytečného řešení incidentu s policií.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: irl, stream