Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Rio se celé odehraje před publikem. ESL přidává lístky a ukazuje stage

14. 9. 2022 | 15:11 Counter-Strike 2 Turnaj
ESL necelé dva měsíce před očekávaným IEM Rio Majorem potěšilo brazilské fanoušky. Všechny tři fáze turnaje se totiž odehrají před živým publikem, přibydou také další lístky na play off. Chystá se také fanzóna, kterou povede populární streamer Gaules. Třešničkou na dortu jsou koncepty pódia.
IEM Rio Major
IEM Rio Major
Zdroj: ESL

Očekávaný Major v Riu de Janeiru startuje už za necelé dva měsíce. Brazilská komunita očekává ten největší turnaj, který kdy CS:GO zažilo, a ESL se tomu snaží jít naproti. Proto ve spolupráci s nejpopulárnějším brazilským CS streamerem Alexandrem „Gaules“ Borbou odhalila připravované novinky.

Asi největší kritiku schytalo ESL za kapacitu v Aréně, která se vyprodala za pár minut, a na spoustu fanoušků zkrátka nezbylo místo. Organizátoři však chtějí slavnou Jeunesse Arenu využít opravdu naplno a proto si nachystali 360 stupňovou stage, která umožní nejen využít kompletní kapacitu, ale hlavně přidat další sedačky. Díky tomuto řešení se údajně kapacita téměř zdvojnásobí a do prodeje poputují další vstupenky. Hráči tak budou doslova obklopeni brazilským davem, který připraví neopakovatelnou bouřlivou atmosféru.

IEM Rio Riocentr
IEM Rio Riocentr
Zdroj: ESL

Aby toho nebylo málo, před publikem se odehraje kompletně celý Major, vůbec podruhé v historii od zavedení současného formátu. Zatímco v Berlíně v roce 2019 sledovaly skupinové fáze pouze desítky fanoušků, je jasné, že v Brazílii to bude jinak. Obě Swiss fáze se totiž odehrají na výstavišti Riocentro, kde bude podle Gaulese kapacita až 5 000 sedících fanoušků.

IEM Rio fan zóna
IEM Rio fan zóna
Zdroj: ESL

O elektrizující atmosféru ale nepřijdou ani fanoušci, kteří se do arény nedostanou. ESL ve spolupráci s Gaulesem připravilo IEM fan zónu, která se bude nacházet v bezprostřední blízkosti Jeunesse Areny. Právě brazilský streamer bude mít pod palcem kompletní program, a bude nejen celým víkendem provázet, ale přímo z místa také komentovat zápasy.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.