Přejít k hlavnímu obsahu

Chci obhájit titul. Když panuje dobrá nálada, můžeme porazit kohokoliv, věří capseN

15. 9. 2022 | 10:40 Counter-Strike 2 Rozhovor
Na Tipsport CS:GO Online slavil vítězství, v Praze už je mezi top 4. Lukáš „capseN“ Koláčný s Dynamem Eclot míří na nejvyšší příčky dalšího turnaje Tipsport MČR CS:GO. V rozhovoru před semifinálovým zápasem s ENTERPRISE mluví o současné formě svého celku i sniperském souboji s H4rnem. „Věřím, že si ho na LANu pohlídáme,“ říká capseN.
Lukáš "capseN" Koláčný
Lukáš "capseN" Koláčný
Zdroj: PLAYzone

Postup a výhra nad Cryptovou a TITANS. Panuje spokojenost před play-off?

Určitě jsme rádi, že jsme postoupili na LAN finále. O spokojenosti se mluvit nedá, chtěli bychom obhájit titul.

Ve skupině jste sice prohráli úvodní BO1 proti TITANS, následné BO3 jste ale zvládli. Je pro vás třeba BO3 série lepší než BO1?

BO1 proti TITANS jsme prohráli na jedno hloupé kolo, které jsme nezvládli. Samozřejmě nám více sedí ve většině případů BO3, protože to dává větší prostor týmům ukázat, kdo je lepší. BO1 jsou občas random (směje se).

V čem tkví síla DNE? Je to silná týmová souhra, nebo bys vypíchnul něco jiného?

Myslím, že máme na serveru dobrou chemii, a když v týmu panuje dobrá nálada, můžeme porazit kohokoliv.

Jak probíhá příprava týmu? Směřujete čistě na semifinále, nebo sledujete i potenciální finálové soupeře?

Máme klasickou přípravu na všechny enemy, které můžeme v turnaji potkat. Nechceme předbíhat, ale určitě se připravujeme i potenciálně na finále, rádi bychom se umístili na zlaté příčce, ale cesta je to zatím daleká a těžká. Co se týče celkové přípravy, tak tu bohužel nemáme žádnou, a to už dlouhodobě. Naposled jsme trénovali v summer breaku, od té doby hrajeme klidně i čtyři oficiální zápasy za den a není prostor na trénink. Občas už nás tento rozvrh začíná dobíhat.

Největší hvězdou ENTERPRISE je v poslední době h4rn. Soustředíte se nějak speciálně na něj?

Příprava probíhá na všechny wipaře z naší strany stejně. H4rn je jen o něco šikovnější a má v repertoáru více playů než jiní. Věřím, že si ho na LANu pohlídáme.

Těšíš se na publikum a hraní před fanoušky?

Jednoznačně, je to důvod, proč CSko vůbec hraji. Dlouho žádné lanky nebyly, v Praze to bude v nové aréně poprvé, takže se moc těším.

Ve světě jste konečně pokořili hranici top 60 v HLTV a míříte vzhůru. Jsi spokojený s posledními týdny?

Vzhledem k našemu rozvrhu, kdy hrajeme každý den klidně tři nebo čtyři oficiály, tak člověk nemá čas se zastavovat nad ničím. Náš den vypadá tak, že vstaneme, jdeme se rozehrát, a hrajeme celej den zápasy a večer spát (směje se).

Liší se zápasy s nejlepšími CZ/SK týmy s utkáními v zahraničí, nebo cítíš větší posun na domácí scéně?

Těžko říct. Upřímně si nemyslím, že je tu nějaký velký posun z hlediska toho, co týmy dovedou. Spíš bych řekl, že CZ/SK scéna dostává větší prostor na HLTV a konečně se ukazuje, že i my na to máme. Jinak je to podobné, jako to bylo dříve, ale samozřejmě se věci posouvají k lepšímu po všech stránkách. Ale celkově si nemyslím, že je to oproti minulosti nějaké markantně jiné. I dříve jsme měli kvalitní hráče a kvalitní týmy, ale nebyl velký prostor to v Evropě ukázat. To se teď změnilo.

Tipsport CS:GO Praha bude nejnabitějším turnaje, co se týče HLTV rankingu. Myslíš, že se diváci mohou těšit na to nejlepší, co z hlediska kvality zápasů na domácí scéně kdy bylo?

Myslím si, že každý, kdo postoupil na finále, si to zaslouží a aktuálně je to z hlediska týmů ten nejlepší Counter- Strike, který můžeme nabídnout.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).